ФЛЮОРОГРАФІЯ — ЗАСІБ РАННЬОГО ВИЯВЛЕННЯ ТУБЕРКУЛЬОЗУ

Щорічно в світі на туберкульоз хворіє 7-10 млн. людей, 2,5-3 млн. вмирає, з них 300 тисяч дітей.
Туберкульоз займає перше місце серед причин смертності від інфекційних хвороб.
В Україні епідемія зареєстрована з 1995 року. Щорічно з життя ідуть 10 тисяч наших співвітчизників.
Джерелом або резервуаром туберкульозної інфекції може бути хвора на туберкульоз людина, сільськогосподарські тварини, птахи, риби, а також заражені мікобактеріями продукти тваринного і рослинного походження, грунт, органічні і неорганічні речовини, в яких живуть, розмножуються чи зберігаються збудники туберкульозу.
Кожен хворий бакте­ріо­ви­ділювач протягом року заражає 15-20 чоловік.
Передача туберкульозної інфекції від хворої людини до здорової відбувається повітряно-крапельним шляхом. Захворіти може кожна людина будь-якого віку, особливо коли імунна система з певних причин пригнічена, умови життя ослабили опірність організму.
На жаль, чимало людей ухиляються від обстеження, не усвідомлюючи можливості небезпеки для свого здоров'я, здоров'я близьких та оточуючих їх людей у випадку захворювання.
Якщо хочемо призупинити епідемію туберкульозу, для цього необхідно хоча б один раз на два роки, а ще краще — щорічно, враховуючи нинішній епідеміологічний стан на це захворювання в Україні.
Флюорографічне обстеження ви можете здійснити на 5-му поверсі поліклініки, у 123 кабінеті, на комп'ютерному цифровому флюорографі, з 8.00 до 17.00 год., та першому поверсі в інфекційному корпусі ТМО, на плівковому флюорографі, з 11.00 до 17.00 год.
Населення сільської міс­­це­вості, крім того має можливість пройти профілактичну флюоро­графію на пересувному флюо­­ро­мобілі, що працює згідно з графіком за місцем проживання.
Шановні мешканці нашого міста та району, адміністрація Новоград-Волинського міськрайТМО продовжує звертатись до Вас із великим проханням віднестися до свого здоров'я відповідально, захворювання протягом року на туберкульоз однієї людини — це загроза захворювання багатьох людей.
Зрозумійте, таку важку хворобу, як туберкульоз, легше попередити, ніж лікувати.
Шануйте себе, не забувайте дбати про своє здоров'я.
Адміністрація міськрайТМО