ГОЛОВНЕ ЗА ТИЖДЕНЬ

ЗАЛІЗНИЧНИЙ ВОКЗАЛ — НА «СМОЛКУ»
До уваги пасажирів залізничного транспорту! У зв’язку з електрифікацією ділянки залізниці Фастів-Житомир-Новоград-Волинський (відповідні роботи розпочалися цими днями) з 30 травня цього року, коли вступить у дію новий розклад, всі пасажирські поїзди, що слідують через Новоград-Волинський, здійснюватимуть заїзд на станцію «Смолка». При цьому зупинка по станції «Новоград-Волинський-1» скасовується через хронічну збитковість та відсутність достатнього пасажиропотоку. Про що керівництво Коростенської дирекції залізничних перевезень неодноразово інформувало міську владу.
Залізничники просять вибачення за незручності й непорозуміння, які, можливо, виникнуть у перші дні — доки пасажири звикнуть. І спішать поділитися радісними новинами — новим розкладом передбачено зупинку на станції «Смолка» для міжнародного поїзда «Київ-Варшава», а також для денного швидкісного — «Київ-Львів».
ВОДОКАНАЛ ОБІЦЯЄ РАЗ НА МІСЯЦЬ «ПИВНИЙ ДЕНЬ»
Одним із нововведень, що має покращити фінансовий стан місцевого Водоканалу, має стати запровадження, так званого, «Пивного дня». Підприємство планує раз на місяць, обов’язково у вихідний день, подавати в мережу централізованого водопостачання пиво замість води. Ціна — доволі соціальна: всього дві гривні за півлітра.
Щоб вести облік спожитого пива, планується коштом споживачів встановити паралельні лічильники. Звісно, що це – дорогувато, особливо для представників найбільш соціально незахищених верств населення. Але, кажуть у Водоканалі, окупність такого проекту для сім’ї з трьох чоловік — усього три місяці. А далі — споживайте на здоров’я! Марку пива поки що тримають у секреті. Мовляв, буде сюрприз.
Ідею вже підтримали активісти руху «Пиво — всьому голова». А влада збирається узаконити нововведення на одному з найближчих засідань виконавчого комітету.
БОРЖНИКАМ «ЗАКРУТЯТЬ ГАЙКИ»
Як повідомляють на Водоканалі, установка «Спрут», що блокує каналізації абонентів-боржників, довела свою дієвість у Новограді-Волинському. Тому керівництво водопостачального підприємства планує використовувати її постійно. Але тепер — за більш жорсткими правилами: позбавлення каналізації загрожує тим, у кого борг за спожиту воду й водовідведення перевищить 100 гривень.
У НОВОГРАДІ — НОВИЙ «ДЕНЬ ПОРОЗУМІННЯ»
15 квітня — у Новограді вперше святкуватиметься День порозуміння з людьми нетрадиційної сексуальної орієнтації. Відзначати такий день постановили місцеві депутати на останній сесії. «За» проголосували 30 обранців із 32 присутніх на засіданні. Не підтримали рішення тільки комуністи.
Оргкомітет свята вже розробив програму. Основна частина заходів відбудеться просто неба. Зокрема, якщо не підведе погода, планується урочиста хода центральними вулицями міста під блакитно-рожевими прапорами, конкурс на кращу історію-сповідь «Чому я став геєм?» та конкурс тематичного малюнка на асфальті.
До участі у святі запрошуються не тільки «нетрадиційні», а й усі бажаючі. Влада розраховує, що відзначення нового Дня порозуміння увійде в моду і з роками набуде масовості, не меншої, ніж «Пробіг заради життя».
РОЗКРИТО СПРАВЖНЮ ПРИЧИНУ СПОРУДЖЕННЯ НОВОЇ ДАМБИ!
Як відомо, у планах міської влади є будівництво нової дамби на Случі в районі розбитого мосту. Потребу в реалізації такого масштабного проекту місцеві керманичі пояснюють необхідністю підняти рівень води, щоб покращити екологічний стан річки. Насправді ж, як повідомляє джерело, наближене до достовірних, усе це робитиметься в інтересах власників прибережних маєтків, серед яких є доволі впливові й заможні люди. Виявляється, це вони ініціювали проект, бо хочуть, щоб річка підійшла ближче до їхніх будинків. Тоді на пляжі можна буде ніжитися, не виходячи з двору.
Підготував Омелян КОСОГРИЗ