ЧИ НЕ ПІДЕ ЛЮДСЬКИЙ ТРУД «КОТУ ПІД ХВІСТ»?

ЧИ НЕ ПІДЕ ЛЮДСЬКИЙ ТРУД «КОТУ ПІД ХВІСТ»?

\"ЧИБільшість громади відгукнулася на заклик міського голови щодо весняного прибирання міста. Як можна бачити, чимало дбайливих господарів вже навели лад біля своїх подвір’їв та в дворах багатоповерхівок. Доволі охайно стали виглядати центральні вулиці. А в сквері Слави не обмежуються лише наведенням чистоти, — тут проводяться додаткові роботи з благоустрою. Зокрема, здійснено санітарну чистку зелених насаджень. Біля пам’ятників і пам’ятних знаків тривають роботи над заміною бруківки.
В управлінні житлово-комунального господарства міської ради радіють такому перебігу подій. При цьому вважають не зайвим відмітити роль влади:
\"ЧИ— Із громадою була проведена роз’яснювальна робота — були задіяні інспектори благоустрою та працівники виконкому. Схоже, жителі міста з розумінням поставилися до необхідності прибрати місто після зими, — відзначив начальник управління Володимир Мисін.
Прибирання міста влада умовно розділила на два етапи. Перший — до Великодня, а хто не встигне, — тим термін до кінця квітня. Сумлінних обіцяють відзначити. Тих, хто проігнорує весняний суботник, — публічно осудити.
Утім, вже звично, що не обходиться без проблем. Зібране докупи сміття та дорожній змет потрібно з вулиць вивозити. Бо лежатиме він, очевидно, не довго — після першого ж дощу розмиється. Відтак, людський труд мине даремно. Та на цьому етапі — пробуксовка. Начальник управління ЖКГ Мисін нагадує, що рішенням виконкому влада розподілила й закріпила вулиці між підприємствами. Але добровільно допомогти рідному місту погодилися тільки деякі.
\"ЧИ— Для зручності вулиці намагалися закріпити за географічним принципом: яка до підприємства ближче, — з тієї і вивозили. Старанність демонструють «Мірт», «Новофарм-Біосинтез», «Техна». Працює й комунальне підприємство «Міськкомунсервіс». За ним закріплені вулиці Шевченка, Соборності й Замкова, — повідомив Мисін.
Інші, за словами начальника управління ЖКГ, поки зволікають або ж зовсім не збираються включатися у вивіз сміття. До того ж, як зізнався Мисін, відчувається нестача пального, необхідного, щоб заправити автомобілі, що працюють на чистоту міста.
Свою долю у весняне прибирання працівники виконкому докладуть у Чистий четвер — 1 квітня. За традицією, влада бере на себе Центральний парк.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА