ЗАМІСТЬ ПАМ’ЯТНОГО ФОТОЗНІМКА — РВАНІ РАНИ ГОЛОВИ

ЗАМІСТЬ ПАМ’ЯТНОГО ФОТОЗНІМКА — РВАНІ РАНИ ГОЛОВИ

\"ЗАМІСТЬТак для п’ятирічного хлопчика завершилися відвідини заїжджого цирку, що давав концерти у міському центральному Парку на минулих вихідних.
Пригода сталася у неділю, 28 березня. Очевидці розповідають, що хлопчина з мамою саме збиралися сфотографуватися з левеням (таку платну послугу надавав цирк), як тварина раптово напала на малюка і почала кусати його за голову.
Постраждалого одразу доправили у травматологічне відділення міськрайТМО. Там йому обробили рани і наклали шістнадцять швів. Нині проводиться профілактика проти сказу. Крім цього, в дитини — посттравматичний шок.
\"ЗАМІСТЬЯк повідомили лікарі на наступний день після інциденту, стан хлопчика покращився, але у лікарні йому доведеться пробути днів зо п’ять. Мама дитини від коментарів категорично відмовилася.
Натомість кореспонденту «ЗІ» вдалося поспілкуватися телефоном із представником цирку. Жінка, котра відповіла на дзвінок по одному із номерів, що були вказані на квитках, розмовляла роздратовано. Утім, все ж визнала вину цирку в цьому інциденті. Та чи оплатить винуватець витрати на лікування дитини і чи відшкодує моральні збитки, — так з’ясувати й не вдалося.
Представниця цирку наполягала, що нічого критичного не сталося, — мовляв, дитина жива, проходить лікування. На запитання, скільки років їхній цирк гастролює Україною, взагалі вимкнула телефон. Останнє, що прозвучало: «Будьте добры — оставьте в покое!».
…Новоград-волинці, не розбалувані яскравими шоу і виставами, зазвичай охоче відвідують усілякі заїжджі атракціони, цирки й тому подібне. При цьому, часом, щоб подарувати дітям кілька годин радості, не замислюються над тим, що для більшості гастролерів на першому місці — прибуток, а тоді вже безпека глядачів.
Олег БРЮХАНОВ