ХРОНІКА 15/2010

І ЗНОВУ НА НАРИ
31 березня працівники міліції затримали 49-річного непрацюючого, раніше судимого жителя м.Малин, який обгрунтовано підозрюється у скоєнні 6-ти крадіжок із торговельних закладів у Малинському та Радомишльському районах. Зокрема, йдеться про крадіжку тютюнових виробів, спиртних напоїв та грошей в одному із магазинів у м.Радомишль, чим було спричинено збиток на суму 2 тисячі гривень; у Малинському кафе було викрадено продовольчих товарів на загальну суму 1,5 тисячі гривень.
КРАДІЖКА ТЕЛЕФОНУ
1 квітня до Богунського РВ звернувся непрацюючий житель обласного центру, 1983 р.н., із заявою про те, що із його будинку, шляхом вільного доступу, невідомим викрадено мобільний телефон вартістю 640 гривень.
Працівники спецпідрозділу «Беркут» за підозрою у скоєнні злочину затримали 19-річну непрацюючу місцеву жительку, в якої викрадене вилучено.
У ДЕНЬ СМІХУ — НЕ ДО СМІХУ…
1 квітня 39-річна жителька Новоград-Волинського району заявила до міськвідділу про крадіжку. Жінка поскаржилася на те, що із її будинку, шляхом вільного доступу, невідомим викрадено 2 золотих персня вартістю 930 гривень.
Працівники відділу кримі­нальної міліції у справах дітей за підозрою у вчиненні злочину затримали 16-ти та 17-річних учениць однієї із шкіл району.
УМВС України в Житомирській обл.

ПРИЧИНА ПОЖЕЖІ — НЕОБЕРЕЖНІСТЬ
Щорічно на території нашого міста та району виникає близько 150 пожеж. У вогні гинуть люди. Аналіз причин виникнення пожеж показує, що найбільша їх частка виникає з причини необережного поводження з вогнем. Так, у минулому році із 154 пожеж, що сталися у місті та сільських населених пунктах Новоград-Волинського району, саме з цієї причини виникло їх 55. Також відмічено, що основною причиною пожеж, які пов’язані із загибеллю людей, було необережне поводження при палінні у стані алкогольного сп’яніння.
Станом на 6 квітня 2010 року на території міста Новограда-Волинського та району сталося 38 пожеж, з причини необережного поводження з вогнем виникло 12 пожеж, тобто, близько третини.
За останні дні підрозділи пожежно-рятувальної служби здійснили вісім виїздів на пожежі, причому, чотири з них сталося через необережність громадян при спалюванні сміття та сухої трави. Прямі збитки від таких пожеж зазвичай відсутні, а ось державні витрати на виконання функцій забезпечення пожежної безпеки та гасіння пожеж при виїзді одного підрозділу пожежно-рятувальної служби становлять на сьогодні 10085 гривень.
У зв’язку з цим державний пожежний нагляд Новоград-Волинського районного управління МНС у черговий раз застерігає громадян про необхідність дотримання елементарних правил пожежної безпеки:

  • не розпалюйте багаття ближче 15 м від будівель і споруд, не залишайте вогонь без нагляду;

  • не кидайте недопалки з балконів;

  • не користуйтеся відкритим полум’ям для освітлення чи обігріву приміщень.


А.НАУМЕЦЬ, інспектор державного пожежного нагляду