«УСМІХАЙТЕСЬ, ЛЮДИ, ПОКИ МОЛОДІ, ХАЙ ВОГОНЬ ЛИШ В РАДІСТЬ У ВАШОМУ ЖИТТІ»

«УСМІХАЙТЕСЬ, ЛЮДИ, ПОКИ МОЛОДІ, ХАЙ ВОГОНЬ ЛИШ В РАДІСТЬ У ВАШОМУ ЖИТТІ»

Під таким гаслом пожежна агітбригада нашої школи брала участь у XVI фестивалі дружин юних пожежників, що відбувся 26 березня. Також у цьому заході брали участь інші школи міста Новограда-Волинського, але перемогу заслужено ­отримала наша команда.
Метою цього фестивалю є навчання підростаючого покоління правилам безпечної поведінки, формування у дітей поваги до професії пожежного рятувальника, залучення молоді до вивчення історії пожежної рятувальної служби, популяризація серед дітей і молоді здорового й активного способу життя.
Авторами сценарію були вчителі Романюк Т.В., Смоляр Л.І., Шльонська С.М. Наш виступ був оригінальним, цікавим та дещо гумористичним. Викликала добрий сміх зустріч Голохвастова (учень Лущан Віталій) та Проні Прокопівни (Романюк Тетяна). Загальний танець вогню виконала Смоляр Маша. Потім зразкові пожежні школи-родини №2 розповіли про причини та наслідки пожеж у нашому місті та районі, ознайомили з правилами безпеки. На закінчення виступу Павлушкіна Оксана заспівала пісню-побажання у супроводі Зінченко Ані та Репетія Богдана.
Наша команда здобула перемогу, журі оцінило нас. Я ­отримала величезне задоволення, відчула радість, адже так приємно робити щось гарне, жити з користю не тільки для себе, а й для інших.
Наступного місяця наша агітбригада поїде на обласний конкурс до Житомира. Ми будемо робити все можливе для того, щоб достойно представити честь нашого міста. Думаю, що впораємося! Але для того, щоб досягти таких висот, потрібно наполегливо працювати.
Я вважаю, що треба проводити більше таких заходів для того, щоб залучити багато дітей, підлітків до корисних справ. Це також дає можливість розкрити дітям свої таланти, адже багато у кого вони приховані. І, нарешті, це чудова можливість розвиватися духовно!
Наш лозунг: «Нехай вогонь в серцях палає, а пожеж хай не буває!».
Я щиро бажаю, щоб у душах людей палало лише щастя, кохання та радість!
Оксана ПАВЛУШКІНА, учениця 11 класу ЗОШ №2