У ПАРКУ ЗОВСІМ СКОРО СТАРТУЄ СЕЗОН ДИТЯЧИХ РОЗВАГ

У ПАРКУ ЗОВСІМ СКОРО СТАРТУЄ СЕЗОН ДИТЯЧИХ РОЗВАГ

Якщо буде сприятлива погода, то атракціони в Центральному парку культури й відпочинку запрацюють вже в найближчі вихідні — 10 квітня. Якщо ж задощить, — трохи пізніше. Але зволікати із початком розважального сезону в парку не збираються.
— Ми завжди відкривали сезон 1 травня. Але в цьому році можемо зробити це раніше, — повідомив кореспонденту «ЗІ» орендар атракціонів у парку відпочинку Анатолій Кудрявцев.
Щодо дозвільних документів, то тут, за словами Кудрявцева, все гаразд. Головний дозвіл від обласного управління Держгірпромнагляду — організації, що слідкує за технічним станом атракціонів, — є і він дійсний до кінця сезону 2011-го. Наразі ж, для того, щоб запустити атракціони в роботу в повній відповідності до дозвільних документів, потрібно лише провести їхній поточний огляд.
Однак нічим новим діток та дорослих не здивують — працюватимуть тільки ті атракціони й каруселі, що вже є. «Фінансова ситуація така, що новинок не планується», — констатував орендар.
Утім, не виключено, що розваги на каруселях подорожчають. Можливе збільшення цін на квитки пояснюють постійним підвищенням вартості електроенергії, що є відчутною складовою у собівартості послуги.
Почім платитимемо за розваги малечі в цьому році — зараз не відомо. «Подивимось, який буде попит. У залежності від нього й визначимося з вартістю білетів. Але значного стрибка ціни точно не буде. Хіба що, у святкові дні», — запевняє Кудрявцев.
Нарешті є деякі зрушення у питанні подальшої долі колеса огляду. Нагадаємо, міська рада раніше не втрачала надії відшукати кошти і подарувати друге життя цьому пам’ятному для новоград-волинців атракціону. Однак джерел фінансування не знайшли. І металевий велетень продовжував бездієво й загрозливо стояти в людному місці.
Нині ж, як повідомили у відділі культури, є рішення міської ради про відчуження цього атракціону. Влада оголосила про його продаж. Поки у пропозиції йдеться про ремонт і подальше використання колеса за призначенням. Якщо ж нікого така перспектива не зацікавить, — вочевидь, «чортове колесо» спишуть на брухт.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА