ОФІЦІЙНО

ВУЛИЦІ МІСТА ОТРИМАЮТЬ НОВІ ІМЕНА
Минулої середи відбулося засідання топонімічної комісії, на якому розглядалися питання про перейменування вулиць нашого міста. Зокрема будуть виноситися на розгляд депутатів міської ради питання про перейменування вулиці Ворошилова на вулицю Петра Волиняка, вулицю Урицького — на вулицю героя Радянського Союзу Сірагова.
МОЛОДЬ ВШАНОВУЄ ВЕТЕРАНІВ
Молодь міста готується до вшанування подвигу ветеранів Великої Вітчизняної війни. В рамках відзначення ювілею Великої Перемоги триває конкурс художніх робіт, кращі будуть оформлені у збірку, що презентується ветеранам. Найближчим часом проводитиметься огляд-конкурс шкільних музеїв Бойової слави та патріотичного виховання «Свята спадщина». Кращі музеї увійдуть до буклету музеїв міста Новограда-Волинського, що наразі готується до друку. 5-6 травня пройде молодіжна військово-патріотична акція «Згадаймо! Вшануймо!» Вона стартуватиме з фортеці, де військовослужбовці місцевого гарнізону відтворять визвольний бій часів Великої Вітчизняної війни на берегах Случі. Після чого на березі річки та у військовій частині відбудеться військово-патріотична гра. 7 травня ходою пам’яті молодь міста пройде вулицями Новограда-Волинського. Також триває акція міської молодіжної організації «Лідер» під назвою «Ветеран, який живе поруч».
«ВТЕЧА З РЕАЛЬНОСТІ»
14 квітня у Будинку офіцерів, о 14.00, відбудеться вистава обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги «Втеча з реальності». Тематика — сучасна та цікава для молоді. Запрошуємо всіх бажаючих. Вартість квитка — 10 гривень.
Лариса ГЕМБАРСЬКА

ЯК ОЦІНЮВАТИМУТЬ ЗНАННЯ АБІТУРІЄНТІВ ВИШІВ?
Знання абітурієнтів при вступі до ВИШів будуть оцінювати за трьома складовими: результатами зовнішнього незалежного оцінювання, середнім балом шкільного атестата, перерахованому за двохсотбальною шкалою, та оцінкою вузів. Остання може виставлятися, приміром, за результатами співбесіди або тестування абітурієнта на професійну придатність. Про це повідомив міністр освіти та науки Дмитро Табачник.
При цьому він визнав, що всі зазначені нововведення неможливо реалізувати в поточному навчальному році через брак часу, і запропонував ректорам під час майбутньої вступної кампанії обмежитися «невеликою модернізацією».
Тобто цьогоріч буде враховуватися середній бал атестату абітурієнта та результати тестування. Також у деяких ВИШах будуть запроваджені додаткові співбесіди.
ТРАДИЦІЙНІ ТА ІННОВАЦІЙНІ ФОРМИ РОБОТИ З ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ ЛІТЕРАТУРИ З ІСТОРИКО-КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ТА ТВОРІВ УКРАЇНСЬКИХ ПИСЬМЕННИКІВ
Семінар бібліотечних працівників району на тему «Традиційні та інноваційні форми роботи з популяризації літератури з історико-культурної спадщини та творів українських письменників» проведено районною бібліотекою імені Лесі Українки в музеї Косачів.
Сільські бібліотекарі ознайомились з основними завданнями сільських бібліотек з популяризації літератури з історико-культурної спадщини та творів українських письменників, історичної літератури до відзначення 65-річниці Великої Перемоги 1941-1945 рр., творчості Ліни Костенко, а також з книжковою виставкою, присвяченою 65-річчю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр. «Перемога — одна на всіх».
Літературно-музичну композицію «Жінка, весна, кохання» для працівників сільських книгозбірень організували краєзнавець Л.Наумець та чарували слухачів твори у виконанні ансамблю «Класік».
На зібранні бібліотекарів був присутній заступник голови райдержадміністрації Микола Гриценко, котрий звернувся зі словами подяки бібліотекарям за їх самовіддану працю та виступив із проблемними питаннями розвитку бібліотечної справи.