КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

ІНСПЕКЦІЙНА ПЕРЕВІРКА ВІЙСЬКОВИХ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО
31 березня у Новограді-Волинському пройшла інспекційна перевірка окремого батальйону радіаційного, хімічного та біологічного захисту. Мета заходу: перевірка готовності зведеного підрозділу, який залучається до проведення міжнародного навчання у Німеччині. В рамках інспекційної поїздки заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України віце-адмірал Ігор Кабаненко ознайомився з готовністю воїнів батальйону до майбутніх навчань та перевірив стан техніки. Зведений український підрозділ вирушить на навчання 12 квітня, проведення активної фази заплановане з 19 по 22 квітня.
У ВІЙСЬКОВИХ КОМІСАРІАТАХ ЖИТОМИРЩИНИ 1 КВІТНЯ РОЗПОЧАЛИ РОБОТУ ПРИЗОВНІ КОМІСІЇ
Цієї весни виконувати свій конституційний обов’язок відправляться 960 юнаків з нашого регіону. Вони служитимуть у Збройних силах України, у Внутрішніх військах МВС та у Державній спеціальній службі транспорту. Урочисті проводи першої партії призовників та їх відправка до війська заплановані на 14 квітня у Житомирському обласному збірному пункті. План весняного набору до війська в нашій області такий же, як і минулої весни.
АКЦІЯ «МАЙБУТНЄ ЛІСУ — В ТВОЇХ РУКАХ»
Цього року вона — ювілейна, відзначає перше п’ятиріччя. Впродовж цього часу головною метою акції залишається створення нових лісів руками школярів, студентів, представників влади та громадських організацій. Також лісівники прагнуть привернути увагу суспільства до проблем лісової галузі, ознайомити молодь з лісівничими професіями. В цьому році в області (крім заліснення зрубів) з’явиться ще близько 500 гектарів нових лісів.
Вони будуть висаджені на землях, що вийшли із сільськогосподарського використання. Основними лісоутворюючими породами в нашому регіоні є сосна, яка займає 60% загального лісового фонду, та дуб — відповідно 20% площ, вкритих лісом. Крім них, у господарствах висаджуватимуть і такі екзотичні види, як модрина європейська, ялиця біла та бальзамічна, тюльпанне дерево, тсуга канадська. На Житомирщині головний захід акції запланований на 16 квітня.
ГОСТИННІСТЮ ЗЛОВЖИВАЮТЬ ГРОМАДЯНИ СУСІДНІХ ДЕРЖАВ
Гостинністю жителів Житомирщини найбільше зловживають громадяни Росії та Узбекистану, а також вихідці з Молдови, Білорусі та Вірменії. Такі висновки можна зробити за результатами оперативно-профілактичної операції «Мігрант», яку провели правоохоронці спільно із військовослужбовцями Житомирського прикордонного загону. Як повідомляє прес-служба УМВС, за два тижні було виявлено майже 250 порушень паспортно-візових правил, переважна частина яких стосується проживання без документів або за недійсними документами, чи такими, термін дії яких закінчився. Часто іноземні громадяни ухиляються від виїзду з України після закінчення терміну перебування.
Під час проведення операції були також зафіксовані випадки здійснення іноземцями торговельної діяльності без відповідного дозволу Мінпраці. В результаті скорочено термін перебування в Україні сорок одному іноземному громадянину, відносно ще 54 судами прийнято рішення про видворення за межі нашої держави, 12 з них — у примусовому порядку за рахунок приймаючих сторін.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА