П’ЯТА ПЕРЕМОГА В СЕЗОНІ

Продовжує перевіряти професійні можливості учасників обласної першості з футболу «небесна канцелярія». Якщо в першому турі уболівальників та футболістів поливав рясний дощ, то у другому турі команди перевіряла висока спека. Другу свою гру наш «Звягель-750» проводив на виїзді з одним з головних своїх суперників у боротьбі за призові місця командою «Хіммаш» з Коростеня. Гра першого кола завершилася бойовою нічиєю 1:1. Значимість цієї гри важко оцінити для обох команд, адже коростенці, що посідають у турнірній таблиці другу сходинку, приймають гостьову команду, що знаходиться явно на піці своєї спортивної форми. Сам результат міг суттєво вплинути на подальше розташування в турнірній таблиці.
Однак уболівальників на трибунах було зовсім мало, склалося враження, що гостьових любителів футболу було удвічі більше, адже їхня підтримка суттєво вплинула на психологічний стан гравців. Перший тайм пройшов практично під диктовку звягельського клубу, що переважали коростенців по всіх аспектах сучасного футболу. Вдалі моменти відкрити рахунок не реалізували Ігор Ковальчук, Юрій Кравчук та Юрій Пєрін, у гравців «Хіммашу» в цей період було одне завдання — руйнувати комбінації команди «Звягель-750».
У перерві тренером «Хіммашу» було внесено певні корективи у тактику гри, з аналізом помилок, що дало на футбольному полі побачити значно цікавіший футбол. Більшу половину другого тайму оборонятися прийшлося вже звягельчанам, вірні моменти забити голи не дав наш голкіпер Максим Дубров.
За рахунок тактичних зусиль звягельчанам вдалося вирівняти ситуацію на футбольному газоні. Було зрозуміло, що долю матчу вирішить один забитий гол. І це вдалося зробити на 87-й хвилині гри нашому капітану Дмитру Горбаченку. Усі потуги господарів врятуватися від поразки завершилися безрезультатно.
Гра третього туру відбудеться 28 серпня, о 16 годині, на міському стадіоні «Авангард», де суперником команди господарів будуть вихованці Житомирського футболу із спеціалізованої футбольної школи СДЮШОР. А в неділю, 24 серпня, о 18 годині, уболівальників очікуватиме ще одне футбольне дійство – фінальний поєдинок міських футбольних змагань, що проводилися під патронатом ради засновників футбольного клубу «Звягель-750» і присвячені 17-й річниці Незалежності України. Зустрінемося на футболі.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ