У новий рік — із новими можливостями!

Кожен крок — це крок до власної мрії. А новий рік прийнято вважати новим розділом життя. Цю книгу під назвою «Життя» ми пишемо самостійно та докладаємо для цього максимум зусиль. Щоправда, є декілька речей, які обов’язково необхідно зробити в новому році, аби цей розділ книги був насичений емоціями, життям і позитивом.
Насамперед потрібно підбити підсумки року, що минув. З’ясувати для себе, що вдалося досягнути, а над чим ще потрібно працювати. Не менш важливо закрити всі гештальти, аби з’явилося відчуття цілісності. А також не забудьте відпустити минуле, попросити пробачення й вибачити тих, хто цього потребує. Усе це для того, аби новий рік став реально новим.
Вірю в те, що мрії мають властивість здійснюватися, якщо докладати для цього зусиль. А ще надаю перевагу записуванню власних мрій на папері, аби протягом року мати більше мотивації їх досягнути. Саме записані мрії, які постійно маячитимуть перед очима, надаватимуть нові сили для звершення того, що, на перший погляд, видається нереальним. Адже в ході самовдосконалення й наполегливої праці розумієш, що все під силу, усього можна досягнути. Було б бажання, а все інше докладеться.
Не забудьте позбутися мотлоху в новому році. Адже саме він тягне донизу. Викинувши з голови й дому все непотрібне, зможете насолодитися чистотою і тим полем, де можуть розгулятися не тільки ваші дії, а й ідеї. Чим менше мотлоху — тим більше простору для творчості.
Не бійтеся в новому році експериментувати із зовнішністю. Самовдосконалення завжди починається зі змін. А от зовнішні зміни тягнуть за собою зміни зсередини. Будьте унікальними як зовнішньо, так і внутрішньо. Якщо ви ще не полюбили себе такими, як є, то настав час це нарешті зробити.
Обіцяйте собі зайнятися спортом, аби підтримувати власне здоров’я й форму. Гарне самопочуття допоможе впевненіше відчуватися в соціумі. Частіше подорожуйте. Наповнюйте своє життя яскравими фарбами й емоціями.
Приділяйте більше часу своїм рідним і близьким. Саме вони є вашим натхненням. Не забувайте їм дякувати за смачний сніданок, зроблену послугу та просто за те, що вони є у вашому житті. Завдяки таким простим речам, подаруєте гарний настрій їм і відчуття, що вони — потрібні та важливі.
Складіть список книг, які хочете прочитати. Протягом року насолоджуйтеся їхнім змістом. Ніщо так не заспокоює роз’ятрену душу, як хороша книга та чашка гарячого ароматного чаю. Разом із тим поповните словниковий запас і піднімете інтелектуальний рівень.
Є ще багато чого, що необхідно зробити в новому році, але, мабуть, головне вже викладено. Кожен може додати до цього списку щось особливе, щось своє, унікальне. Проте варто згадати одну важливу деталь, без якої рік неможливий. Це — віра в себе та свої сили. Ця складова важлива. Адже з віри розпочинається більша частина справ, надій і досягнень.
Отож ніколи не втрачайте цей вогник віри в собі! Насолоджуйтеся новим роком і новими можливостями.
Інна ЖУР