ТРАКТОР ВІД БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ ДОПОМОЖЕ БАГАТОДІТНІЙ РОДИНІ ЗАРОБИТИ НА ЖИТТЯ

ТРАКТОР ВІД БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ ДОПОМОЖЕ БАГАТОДІТНІЙ РОДИНІ ЗАРОБИТИ НА ЖИТТЯ

Одна із понад трьох десятків багатодітних сімей, допомогти яким поставив собі за мету Житомирський обласний благодійний фонд «Зігрій любов’ю дитину» (створений на виконання ініціативи Президента України в рамках реалізації всеукраїнського спільного проекту влади й бізнесу), проживає в селі Груд Новоград-Волинського району. Це — родина Лук’янчуків, в якій виховується десятеро дітей. Найстаршій — доньці Віті — 22 роки. Наймолодшому — синочку Єлисею — всього чотири. До того ж, родина знову в очікуванні поповнення — мама, Лариса Сергіївна, знаходиться на останніх тижнях вагітності.
Голова сім’ї Микола Лук’янчук — офіційно безробітний. Проте, поглянувши на його домашнє господарство, з якого й харчується родина, непрацюючим Миколу Арсентійовича назвати аж ніяк не можна. Окрім трьох свиней, двох корів та домашньої птиці, Лук’янчуки обробляють 15 гектарів землі. Сіють жито, пшеницю, вирощують картоплю, інші сільськогосподарські культури. Обробити таке поле, не маючи спеціальної техніки, навіть для такої чисельної сім’ї — непросте завдання. Тому й раділа по-справжньому багатодітна родина, коли від фонду «Зігрій любов’ю дитину» отримала в подарунок новенький трактор МТЗ-892 («Бєларус»). Сталася ця подія у середу, 13 серпня.
За відсутності голови Житомирської облдержадміністрації Юрія Забели, в якого у той день виникли невідкладні справи, документи та ключі від трактора Лук’янчукам вручав його заступник Микола Черненко. Микола Андрійович зазначив, що вже не вперше ця родина отримує допомогу з боку облдержадміністрації та благодійних фондів. 14 травня цього року Лук’янчуків відвідав Юрій Забела і вручив їм від підприємців Житомирщини побутову техніку. Саме тоді, на запитання голові сім’ї, що б той хотів отримати наступного разу, була відповідь — трактор. Це побажання родини було виконано. Адже, як зазначив заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко, якщо людина не просить палац чи путівку на курорт, а просить засіб для виробництва, то такій людині треба допомогти.
Від імені фонду та обласної влади Микола Черненко побажав родині, аби їхня хліборобська доля складалася добре, а любов до землі й до праці — передавалася від батьків до дітей. Привітав Лук’янчуків і голова Новоград-Волинської райдержадміністрації Микола Іванюк.
Микола Черненко розповів, що на сьогодні завдання обласного фонду — допомогти 38 багатодітним сім’ям (десятеро й більше дітей), які проживають на території Житомирської області, — виконано приблизно наполовину. Нагадаємо, що протягом цього року від фонду «Зігрій любов’ю дитину» дві багатодітні сім’ї з Новоград-Волинського району безкоштовно отримали будинки. 14 травня ця радісна подія відбулася з сім’єю Данюків із села Орепи, а 2 липня ключі від будинку було вручено сім’ї Чепурних, яка проживає у Новограді-Волинському.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА