«Гордість громади»: конкурс в очікуванні кандидатур для рейтингу кращих

«Гордість громади»: конкурс в очікуванні кандидатур для рейтингу кращих

Цими днями стартував щорічний рейтинг популярності «Гордість громади», що з 2003-го проходить на головній сцені міста в Палаці культури. Конкурс ще називають «Звягельським Оскаром», а його ініціатором, до речі, 18 років тому став міський голова Микола Боровець. Із того часу в місті відзначають людей, котрі сприяють позитивному іміджу Новоград-Волинщини: підприємців, медиків, освітян, військових, митців, бізнесменів, спортсменів, робітників, меценатів тощо.
Із 2018 року оргкомітет дослухався до зауважень, і тепер кожен може взяти участь у пропозиції кандидатур, від роботи яких у різних галузях залежить багато.
Як повідомив сайт міської ради, цьогоріч конкурс проводиться за номінаціями: «Промисловість», «Підприємництво», «Сумлінний платник податків», «Громадська діяльність», «Охорона здоров’я», «Освіта», «Культура і мистецтво», «Фізична культура і спорт», «Оборона. Правопорядок. Захист», «Меценатство. Милосердя. Благодійність», «Героїчний вчинок року», «Юний талант». До переліку можуть бути внесені додаткові номінації, за пропозиціями громади. Нижче подаємо правила.
1. Висування кандидатур здійснюється гласно, об’єктивно керівниками трудових колективів, професійними спілками, громадськими організаціями, осередками політичних партій, об’єднаннями громадян та іншими категоріями населення.
2. Самовисування на присвоєння звання «Гордість громади» не розглядаються.
3. Для участі в конкурсі керівниками трудових колективів, професійними спілками, громадськими організаціями, осередками політичних партій, іншими об’єднаннями громадян організатору щорічних підсумків подаються такі документи:

  • клопотання про присвоєння звання «Гордість громади»;

  • довідка-подання з характеристикою заслуг особи, що стали підставою для порушення клопотання (головним критерієм при цьому мають бути наявність високих здобутків у професійній діяльності, активна участь у суспільному житті колективу, громади);

  • копії (витяги) протоколів зібрань колективу та документів, що підтверджують особу кандидата, копії документів про його досягнення (дипломи, статті, відзнаки, інформації про фестивалі, форуми, конференції, конкурси тощо, у яких брав участь, наукові відкриття, розробки тощо). Документи приймаються до 15 січня. Документи поверненню не підлягають.


4. Основними критеріями у визначенні переможців у номінаціях є успіхи в окремих галузях. Зокрема, у виробничій, господарській, гуманітарній сферах, високі показники в спортивній, творчій роботі, лідерські якості, активність у меценатстві, яскраві приклади патріотичних вчинків, конкретних справ заради інтересів громади.
На церемонії нагородження інколи раніше доводилося чути, ніби «відзначають одних і тих самих» або «не тих, кого треба». Так не буває, коли існує здорова конкуренція та відбувається чесне змагання успіхів. Тож у цій справі багато залежить від активності громади.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з архіву 2009 року