СТАРТУЮТЬ НАЩАДКИ КОЗАЦЬКОЇ СЛАВИ

Цьогорічні міські старти «Козацького гарту» були проведені на базі спорткомплексу ДЮКФП. Розпочались вони урочистим шикуванням, де судді оцінювали зовнішній вишкіл команд-учасниць, їхні девізи. З привітанням до присутніх звернувся головний суддя змагань, методист міського ІМЦ С.А.Бондарчук, яка, привітавши, розповіла про положення проведення цьогорічних стартів.
У першому турі на знання теорії найбільш підготовленими, на думку членів журі, виявилися нащадки козацької доблесті із ЗОШ №6, 3 і 10, міської гімназії, колегіуму.
У практичних спортивних заходах, до яких увійшли: човниковий біг 4х9 м, стрибки в довжину з місця, віджимання від підлоги (хлопці), стрибки на скакалці (дівчата), естафета на доріжках стадіону з елементами гладкого бігу, туризм, подолання перешкод, багатоскоки на одній нозі, футбол, найвдаліше виступили юні козачата та козачки ЗОШ №10. Вони лише на один пункт випередили суперників із ЗОШ №6. Також на один пункт поступилася команда ЗОШ №4 у боротьбі за третє місце. Четвертою у підсумковій таблиці розташувалася команда гімназії імені Лесі Українки.
Таким чином у спартакіадних стартах серед міських шкіл залишилося провести ще один вид програми — змагання серед спортивних класів, де навчаються учні 1997 р.н. Однак, переможець спартакіади школярів уже відомий — це колектив спортсменів із ЗОШ №6. Вперта боротьба за другий рядок турнірної таблиці триває між спортивними клубами колегіуму і гімназії.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ