ВАЖКА АТЛЕТИКА НАБИРАЄ ПОПУЛЯРНОСТІ СЕРЕД ДІВЧАТ

Нещодавно у Новограді-Волинському було проведено відкриту молодіжну першість ДЮСШ з важкої атлетики. Учасниками турніру стали десять юнаків і шість дівчат.
До слова, з початку року цим не вельми поширеним серед дівчат видом спорту почали займатися двадцять вихованок місцевої школи-інтернату. Залучити дітей з інтернату до фізвиховання й активних занять спортом — ініціатива тренера ДЮСШ і КДЮСШ «Спартак» Валерія Постиженка.
Чотири місяці тренувань — і є гарний результат. У категорії до 40 кг перемогла Віка Горбатюк, яка виконала вправу зі штангою вагою 32 кг. У категорії понад 40 кг — перше місце у Наталії Поліщук. Вона подужала ривок і поштовх штанги вагою 47 кг.
Юнаки суперничали у трьох вагових категоріях. Переможці — Микола Линьов (до 50 кг), Ігор Тимощук (до 77 кг), Ігор Дюбо (понад 77 кг). Усі учасники виконали норматив на масовий спортивний розряд.
Відзначимо, що ці змагання — перевірка сил перед чемпіонатом обласного рівня, що також відбудеться в Новограді-Волинському, 15 травня. Нині брали участь тільки найсильніші, але суперництво триває. За словами тренера, гарні перспективи на майбутні змагання — у Валерії Мазур та Віти Беккер.
Олег БРЮХАНОВ