«СРІБЛО» І ТРИ «БРОНЗИ»

«СРІБЛО» І ТРИ «БРОНЗИ»

призерки-звягельчанки Ірина Супрункова (ліворуч) та Кристина ПашковськаЧотири спортсмени з Новограда-Волинського стали призерами кубка України з кіокушин карате серед дітей, що відбувся 1 травня у місті Броди, на Львівщині. Змагання вийшли масовими — їх учасниками стали понад 250 юнаків і дівчат віком від 8 до 17 років.
Збірна Житомирської області, укомплектована кращими на сьогодні юними спортсменами Бердичева, Баранівки й Новограда, була представлена двадцятьма учасниками. Шестеро з них — новоград-волинці, вихованці тренерів Володимира Гусєва й Олександра Гордієнка.
У загальнокомандному заліку наша область потрапила у п’ятірку. Свій вклад до командної скриньки внесли й звягельчани, хоча перших місць цього разу їм здобути не вдалося.
Найвищий результат — у Кристини Пашковської — друге місце. Бронзові призери турніру — Ірина Супрункова, Роман Карпішин і Ярослав Бучовський.
Тренери відзначили гарний здобуток Ірини Супрункової, яка вперше брала участь у змаганнях такого високого рівня й одразу пробилася у призери. Заслужили на схвальні слова від наставників Ярослав Бучовський і Роман Карпішин.
Цікавий факт: Роман, який важить усього 22 кг, виступав у категорії 30 кг, — легшої регламент турніру просто не передбачав. Тим не менше, маючи в суперниках бійців, значно важчих за себе (а в контактному виді спорту цей фактор відіграє велике значення), хлопчина з чотирьох поєдинків у трьох став переможцем. Лише заключний програв по очках.
Як повідомив головний тренер, голова Житомирської обласної федерації кіокушин карате Олександр Гордієнко, зараз місцеві спортсмени всіх вікових груп налаштовуються на відповідальні навчально-тренувальні збори, що пройдуть у Новограді 14-16 травня. Програма триденних зборів — неймовірно насичена: по три тренування у перші два дні, після чого — атестація на пояси вищих рівнів.
Олег БРЮХАНОВ