«МАРШ МИРУ»

«МАРШ МИРУ»

9 травня 2010 року все прогресивне людство відзначає 65-річчя Великої Перемоги. У минулому році колективом Палацу шкільної молоді була започаткована міська акція «Марш миру».
З роками події воєнних років відходять у далеке минуле, але без знання історії — немає майбутнього. Тому ми організовуємо екскурсії до пам’ятників Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років нашого міста.
Акція розпочалася 15 квітня. Активно приєдналися початкові класи ЗОШ №10, ЗОШ №3 та ЗОШ №8. Учні 3 класу ЗОШ №10 пройшли місцями, де в 1941-1945 роках полягли військовополонені, партизани, мирні жителі та діти.
Розпочали екскурсію від пам’ятного знака — «літак» — поставлений славним соколятам на честь 30-ліття перемоги в Великій Вітчизняній війні ­1941-1945 р. біля р.Случ. Від екскурсовода діти дізнались про героїв льотчиків Радянського Союзу, про юних героїв нашого міста та району, подвиги яких вразили дітей. Також відвідали братські могили жертв нацистських окупантів на території КЕЧ та колишньої в’язниці, біля них дізнались факти про загиблих воїнів, партизанів, мирне населення, хвилиною мовчання вшанували їх пам'ять та поклали біля пам’ятних обелісків квіти.
Крокуючи місцями бойових дій, вшановуючи пам'ять героїв, хотілося б, щоб в серцях молодого покоління відкарбувалося те, що учасники війни думали і робили все можливе, щоб їх покоління не жаліло своєї крові, свого життя, щоб майбутнє покоління не було позбавлене тих пороків життя на землі, які можуть заважати вільному, потрібного розвитку всього живого на землі, не тільки людям.
Міська акція «Марш миру» триває протягом місяця. Запрошуємо всі бажаючі початкові класи місцевих шкіл взяти участь в екскурсіях по різних маршрутах пам’ятними місцями.
М.КОРЖОВСЬКА