СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ

Найголовнішим завданням Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності є надання допомог застрахованим особам, тобто фізичним особам, які працюють за трудовим договором (контрактом) на підприємстві, в установі, організації, незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання або у фізичної особи, а саме це матеріальне забезпечення з тимчасової втрати працездатності, з тимчасової непрацездатності по догляду за хворою дитиною або хворим членом сім’ї, по вагітності і пологах та на поховання.
На сьогодні у Новоград-Волинській міській виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на обліку перебуває 4135 страхувальників м.Новоград-Волинський, Новоград-Волинського і Баранівського районів. Це підприємства, установи, організації або уповноважені ним органи, незалежно від форм власності, виду діяльності, господарювання, та фізичні особи, які використовують працю найманих працівників, у тому числі 2633 фізичних осіб, які сплачують єдиний податок. Найманих працівників, які мають право на матеріальне забезпечення та соціальні послуги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, налічується 26825 тис.чоловік, з яких 15018 жінок.
За підсумками роботи 2009 року Новоград-Волинською міською виконавчою дирекцією виплачено допомог на загальну суму 10714,1 тис.грн., у тому числі на виплату:

  • по тимчасовій непраце­здатності на суму 6881,3 тис.грн.;

  • по тимчасовій непраце­здатності по догляду за хворою дитиною або хворим членом сім'ї — 511,3 тис.грн.;

  • по вагітності і пологах — 3236,2 тис.грн.;

  • на поховання — 85,4 тис.грн.;

  • видано 515 путівок на сана­тор­но-курортне лікування в сана­торіях України на суму 2031,8 тис. грн.;

  • оздоровлено 282 школярів в оздоровчих дитячих таборах на суму 195,4 тис.грн.;

  • видано 15000 новорічних подарунків на суму 261,8 тис.грн.


Згідно з Законом України №2240 від 11.02.2001 року «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням», джерелами формування коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням є страхові внески страхувальників-роботодавців і застрахованих осіб, що сплачуються на умовах і в порядку, передбачених цим Законом.
За 2009 рік до Фонду соціального стра­хування з тимчасової втрати працездатності від платників Но­воград-Волинського і ­Ба­ранівського районів надійшло страхових внесків у сумі ­9794,2 тис.грн., що на 919,9 тис.грн. менше, ніж виплачено допомог. Різниця покривається за рахунок асигнувань з бюджету Фонду. Також станом на 01.01.2010р. виникла заборгованість по виплаті матеріального забезпечення застрахованим особам на суму 1116,1 тис.грн.
Не всі керівники і головні бухгалтери з розумінням ставляться до питання перерахування належних страхових внесків, що є основним джерелом на виплату допомог по соціальному страхуванню. Ряд підприємств допускає простроковану заборгованість, що негативно позначається на діяльності Фонду. В разі несвоєчасної або неповної сплати внесків, керівник наражає своє підприємство на небезпеку отримати штрафні санкції, пеню, що, в свою чергу, може призвести до дії механізму примусового стягнення, що включає в себе і арешт майна та банківських рахунків підприємства, і стягнення сум за допомогою Державної виконавчої служби після прийняття відповідного рішення суду.
Матеріальне забезпечення та соціальні послуги за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням, призначаються та надаються, як правило, за основним місцем роботи за рахунок сплачених застрахованими особами страхових внесків. Для одержання зазначених допомог працівник звертається до бухгалтерії підприємства, де працює. Своєчасно виплачувати допомогу застрахованим особам допомагає механізм «взаємозаліку», що використовується Фондом. Згідно із законодавством роботодавці виплачують допомогу за рахунок власних нарахувань і тільки в разі нестачі цих коштів отримують відшкодування від Фонду.
Якщо через відсутність коштів на своїх банківських рахунках роботодавець має заборгованість із виплат матеріального забезпечення більше, ніж за 1 календарний місяць, він подає у виконавчу дирекцію бухгалтерські документи, що засвідчують потребу у фінансуванні. Довідку-розрахунок подає головний бухгалтер або інша особа, на яку покладені дані обов’язки за підписом керівника і головного бухгалтера, завіреного печаткою. Якщо застрахована особа, яка є найманим працівником у приватного підприємця, то заявку-розрахунок подає сам приватний підприємець. Є недопустимим, коли підприємець направляє у дирекцію своїх працівників по допомогу. А таких звернень дуже багато. Дуже важко роз’яснити , наприклад, жінці, яка прийшла з маленькою дитиною, що розрахунки по допомогах дирекція проводить тільки з роботодавцями. Тільки він може отримати фінансування на свій банківський рахунок і провести подальший розрахунок з найманими працівниками. Тому прохання не тільки до приватних підприємців, а й до керівників і головних бухгалтерів підприємств, не направляти людей у дирекцію за належним їм матеріальним забезпеченням. Слід зауважити, що саме на виплати по вагітності та пологах Фонд виділяє чи не найбільше коштів, тому їх правомірне отримання чітко й систематично контролюється.
Незважаючи на фінансову кризу, що негативно позначилася на наповненні дохідної частини бюджету Фонду, Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності продовжує надавати матеріальне забезпечення та соціальні послуги застрахованим особам.
Л.МАМАЙЧУК, головний спеціаліст Новоград-Волинської міської виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності