«ЛАФА» ДЛЯ СТУДЕНТІВ — ДО КИЄВА ЗА 6 ГРИВЕНЬ

«ЛАФА» ДЛЯ СТУДЕНТІВ — ДО КИЄВА ЗА 6 ГРИВЕНЬ

Новим розкладом руху поїздів, що вступає в силу в неділю, 30 травня, передбачено деяке покращення сполучення Новограда-Волинського зі столицею. Як повідомила начальник залізничного вокзалу Л.Л.Мацюк, буде запроваджено, так звану, «вивізну» електричку вихідного дня.
А саме — час руху електро­поїзда №6504 «Шепетівка-Коростень» по неділях зміщується на дві години, щоб пасажири отримали змогу по станції Коростень пересісти на зручну електричку на Київ.
Починаючи з 30 травня, електропоїзд №6504 «Шепетівка — Коростень» у неділю прибуватиме на станцію Новоград-Волинський — о 15.20, відправлятиметься — о 15.24. У Коростень поїзд прибуватиме — о 17.15. Через 35 хвилин — час, якого цілком достатньо для пересадки, — з Коростеня відправлятиметься електропоїзд №6634 «Коростень — Борщагівка-техн. (Святошин)». На станцію Святошин, де, як правило, виходить більшість пасажирів, котрі їдуть з Новограда до Києва, електричка за графіком має прибувати о 21.08.
Отже, загальний час у дорозі (враховуючи пересадку) складе трохи менше шести годин. Проти маршрутки — удвічі довше. Зате в цінах, що діють на сьогодні, — вп’ятеро економніше. А для студентів, при наявності відповідного посвідчення, — навіть удесятеро. За інформацією, отриманою від начальника залізничного вокзалу, прямий квиток на звичайний (не комфортний) електропоїзд із Новограда до Києва нині коштує 12 гривень. Зі студентським білетом — 6 грн.
Проте, варто мати на увазі, що вищевказаний розклад руху електропоїзд №6504 матиме тільки по неділях. В інші дні тижня: відправлення з Новограда — о 17.16, прибуття до Коростеня — о 19.04. Правда, і в цьому випадку можна буде здійснювати пересадку, однак прибуття на Київ-пасажирський в такому разі буде аж о 23.57.
Новий розклад руху поїздів дальнього слідування, попри численні звернення міської влади до залізничного керівництва з проханням забезпечити сполучення міста з деякими регіонами України та країнами ближнього зарубіжжя, принципових змін не зазнає. Із зупинкою по станції Новоград-Волинський так само курсуватиме всього п’ять пар. Час прибуття й відправлення поїздів наведено у таблиці.

Олег БРЮХАНОВ