ВОЇНИ БРИГАДИ — НА СВЯТКОВОМУ ПАРАДІ

ВОЇНИ БРИГАДИ — НА СВЯТКОВОМУ ПАРАДІ

Парад військ на столичному Хрещатику, що відбувся 9 травня з нагоди 65-річниці Перемоги у Великій Вітчизняній, став яскравим дійством для мільйонів українців, які побачили його по телевізору. До речі, пряма трансляція параду, за повідомленнями інформагентств, стала найрейтинговішою подією на українському телебаченні у минулі вихідні. Участь у видовищному дійстві взяли й наші військовослужбовці з 30-ї ОМБР — для новоград-волинців цей факт став приємною несподіванкою, для військових — почесною і відповідальною місією.
\"ВОЇНИ

\"ВОЇНИЯк розповів начальник гарнізону Олександр Нестеренко, про участь у святковому параді у бригаді дізналися за тиждень — рівно стільки часу залишилося на підготовку, тоді як у інших на це було два місяці. У сценарії відбулися деякі зміни, було вирішено представити не лише сучасні армійські формування, а й історичні частини, які брали участь у Вітчизняній війні: танкістів, воїнів-стрілків, авіаторів, моряків, жінок-санінструкторів, показати зброю та техніку часів ВВВ. Військовослужбовці 30-ї бригади представляли екіпірування партизанів, відповідну форму відшукали на складах.
— Слід сказати, що попри стислі терміни, воїни 30-ї бригади показали себе як справжні фахівці — наш стройовий вишкіл був на гідному рівні, — з гордістю розповів командир бригади. — Окрема вдячність військовослужбовцям за напружені тренування, високий результат роботи. Окрім домашньої підготовки, у нас відбулося три зведених репетиції: одна — на злітній смузі заводу імені Антонова та два тренування — на Хрещатику, одне з яких,
\"ВОЇНИ6 травня, — нічне. Добиралися на військовій техніці, довго і виснажливо, але на репетиціях про це мали забути — вишкіл передусім. Участь у параді брав також наш військовий оркестр, який торік було визнано кращим серед оркестрів Збройних сил України.
Військові підрахували: кожен військовослужбовець під час напружених тренувань пройшов у строю близько 20 кілометрів за добу. За високий рівень підготовки військові отримали подяки міністра оборони України М.Б.Єжеля та пам’ятні медалі учасників параду з нагоди 65-ї річниці Перемоги. Учасниками зведеного параду стали 2,5 тисячі військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, а також військові з Російської Федерації та Республіки Білорусь.
Юлія КЛИМЧУК