БЕРЕЖІТЬ ЛІС!

Наступaє тепла пора. За такої погоди значно збільшується небезпека від пожеж. Невелика іскра, непогашений сірник, цигарка можуть призвести до пожежі. В народі говорять, що з одного дерева можна зробити мільйон сірників, а одним сірником можна знищити мільйон дерев.
Протягом 2010 року пожежно-рятувальними підрозділами району було здійснено 5 виїздів на ліквідацію лісових пожеж, через які було завдано значних матеріальних збитків та значної шкоди.
Тому дуже важливо, щоб не сталося лиха, пояснити кожному, що в цю пору треба суворо дотримуватися вимог пожежної безпеки в лісах, де забороняється розкладати вогнище під деревами, а також розпалювати багаття, попередньо не обкопавши його смугою шириною 50 см.
Не дозволяйте дітям гратися з вогнем, не залишайте непогашені вогнища, не кидайте непогашені сірники та цигарки. Завжди пам’ятайте, до якої трагедії може призвести така легковажність.
Якщо ж виникла пожежа, — негайно повідомте про це в найближчу установу та по можливості приступіть до гасіння. Не дайте вогню розповсюдитися на значну площу чи перейти на верхівки дерев, адже тоді вогонь загасити практично неможливо.
Пам’ятаймо, ліс — це наше безцінне багатство, і ми повинні його цінувати та берегти.
Державний пожежний нагляд