ОБЕРЕЖНО НА ВОДІ

Наведемо сумну статистику. В 2009 році загинуло на водоймах 87 чоловік, з них — 7 дітей, 6 — на Новоград-Волинщині (3 людини загинули в місті, 3 — в районі).
Станом на 5 травня 2010 року в області на водних об’єктах загинуло 11 осіб, з них — 3 дітей. Двох громадян удалося врятувати.
Новоград-Волинське районне управління ГУ МНС України в Житомирській області звертається до мешканців та гостей міста та району з проханням дотримуватись правил безпеки при перебуванні на водоймах.
Згідно з рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради, від 09.04.10 р., протокол №4, визначено місце відпочинку населення міста на річці Случ — міський пляж у районі пішохідного мосту, у зоні відповідальності міської комунальної рятувальної станції на воді. Нагадуємо, що відпочивати на воді потрібно лише у спеціально відведених та обладнаних для цього місцях, не купатися біля крутих, вкритих рослинністю, берегів, не допускати у воді ігри, що пов’язані з обмеженням руху рук і ніг, ніколи не купатися в незнайомому місці, не плавати наодинці. Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих — алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.
М.АНТОНЮК, зав.сектором з питань цивільного захисту та організації служби Новоград-Волинського РУГУ МНС України в Житомирській області