ТЕСТОДРОМ 21/2010

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Скільки вовка не ... , все одно він у ліс дивиться? А. Гукай. Б. Гладь. В. Годуй. Г. Напувай.

  2. З якого органа Адама була виліплена Єва? А. Нирка. Б. Печінка. В. Ребро. Г. Серце.

  3. ... з воза – коню легше. А. Баба. Б. Дід. В. Дочка. Г. Онука.

  4. Що визначають за правилом свердлика? А. Напрям руху циклону. Б. Швидкість течії річки. В. Міцність алкогольних напоїв. Г. Напрям напруженості магнітного поля.

  5. Яку назву має російська малолітражка? А. Ока. Б. Кама. В. Об. Г. Іртиш.

  6. Який композитор написав за єгипетськими мотивами оперу «Аїда»? А. Дж.Верді. Б. І.Кальман. В. П.Чайковський. Г. Л.Бетховен.

  7. Що на думку Остапа Бендера є найкращим провідником звуку? А. Фанера. Б. Мінеральна вода. В. Залізна труба. Г. Чисте повітря.

  8. Яка футбольна команда – учасник чемпіонату СРСР — загинула майже у повному складі в авіакатастрофі? А. «Пахтакор» (Ташкент). Б. «Нефтчі» (Баку). В. «Кайрат» (Алма-Ата). Г. «Арарат» (Єреван).

  9. Яку довжину має ріка Случ, на якій розташований Новоград-Волинський? А. 541 км. Б. 451 км. В. 342 км. Г. 234 км.

  10. Чиєю дочкою була діячка французького робітничого руху Лаура Лафарг? А. К.Маркса. Б. Ф.Енгельса. В. Г.Плеханова. Г. Л.Троцького.


Відразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.
0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Анатолій КАМІНСЬКИЙ