ЗВЯГЕЛЬЧАНИН СТВОРИВ СЕНСАЦІЮ

ЗВЯГЕЛЬЧАНИН СТВОРИВ СЕНСАЦІЮ

Справжньою сенсацією першості Житомирської області з боксу, що відбулася нещодавно в обласному центрі, став спортсмен із Новограда-Волинського Андрій Кравчук. Виступаючи серед дорослих у надважкій ваговій категорії (понад 91 кг), Андрій вийшов переможцем у бою проти боксера, який донедавна вважався найсильнішим важковаговиком Житомирщини. Відтак, Андрій Кравчук, для якого такі змагання стали першими у боксерській кар’єрі, став чемпіоном цього турніру.


Успішно виступили й інші спортсмени з Новограда-Волинського — вихованці клубу «Євробокс» і ФСТ «Спартак». Як повідомив їхній тренер Олександр Фомін, вдало провів турнір дванадцятирічний Назарій Петрошук (вагова категорія до 44,5 кг) — перше місце. Один із боїв хлопець завершив достроковою перемогою, вклавши суперника всього за 30 секунд.
Суто новоград-волинський фінал вийшов у ваговій категорії до 64 кг. Там зійшлися Володимир Самченко й Олексій Білім. Переміг — Володимир (1993 р.н.). В Олексія, відповідно, — друге місце.
У категорії до 60 кг, де суперничали чотирнадцятирічні юнаки, переможцем вийшов Ігор Саулевич. Його одноліток — Богдан Вращук — у категорії до 42 кг посів друге місце, у фіналі поступившись сильному в цьому виді спорту житомирянину — призеру чемпіонату України.
Дмитро Кравець (1995 р.н.), заявлений у надважку категорію (для спортсменів такого віку — понад 80 кг), у другому раунді фінального бою дотиснув житомирянина — перше місце.
Підтримав компанію переможців Євген Стадник (1993 р.н., до 60 кг), який на шляху до перемоги здолав опір вправного боксера з Житомира, кандидата в майстри спорту.
Ілля Сидорчук (1994 р.н.) на дебютних для себе змаганнях такого рівня став другим.
Усього на турнір було заявлено близько 70 боксерів — із Житомира, Коростеня, Новограда-Волинського й Малина. Змагання проходили у боксерському клубі «Вікторія», керує яким добре відомий місцевим шанувальникам боксу Петро Комаренко — колишній президент обласної федерації з цього виду спорту.
Президент Новоград-Волинської міської федерації боксу Леонід Плісак високо оцінив виступ місцевих спортсменів і побажав їм успіхів у подальшій спортивній кар’єрі. До речі, до складу збірної команди Житомирської області потрапило двоє новоград-волинців — Ігор Саулевич та Богдан Вращук. Вони візьмуть участь у чемпіонаті України з боксу, що проходитиме серед спортсменів, які є членами ФСТ «Спартак».
Олег БРЮХАНОВ