«ЗОЛОТО» З БЕРЕГІВ АЗОВА

«ЗОЛОТО» З БЕРЕГІВ АЗОВА

\"«ЗОЛОТО»В Олександра Дідовця — чергове чемпіонське звання. Цього разу здобуте на чемпіонаті України з гирьового спорту серед ветеранів, який відбувся на берегах Азовського моря, у селищі Кирилівка Запорізької області.
Ветеранські чемпіонати, як правило, не відзначаються особливою масовістю — учасників загалом було 65. Але це — нормальна ситуація, — зазначив новоград-волинський спортсмен. У його категорії (вік — 55-59 років, вага — понад 90 кг) було заявлено чотири учасники. Цим самим створилася інтрига, адже хтось зі спортсменів повинен був залишитися поза межами призової трійки.
Утім, ця спортивна суперечка не стосувалася Олександра Дідовця, який впевнено випередив конкурентів у обох видах вправи — класичному ривку й класичному поштовху гир вагою 24 кг. Звягельський силач у поштовху виконав 70 підйомів, у ривку — 176.
Одночасно з чемпіонатом України там же проходив ще один турнір, присвячений ювілею одного з місцевих гирьовиків. Тож, результати спортсменів йшли в залік обох змагань. Таким чином Олександр Миколайович був удостоєний подвійного комплекту нагород найвищої проби. З чим ми його й вітаємо!
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА