З ЛЮБОВ’Ю В СЕРЦІ

З ЛЮБОВ’Ю В СЕРЦІ

Молодiжний клуб активного поколiння «NIKA» приєднався до акції «Ветеран живе поруч». 8 травня активісти зі стрічками на грудях, з квітами, солодощами та віршами привітали ветеранів мікрорайону «Дружба». Ветерани радо, зі сльозами на очах, зустрічали дітей, їм було приємно бачити, що молоде покоління пам’ятає про Велику Вітчизняну війну і радісний День Перемоги, що дісталася нашому народу ціною багатьох життів, самовідданої боротьби заради мирного неба над головою. Діти були вражені до глибини душі — зворушливою розповіддю ветеранів про страшні роки війни. Коли навкруги були спалахи вогню, лютувала смерть, гинули рідні, знайомі, не вистачало хліба, солі, — народ підіймався на боротьбу з фашизмом заради свободи.


Такі акції потрібні людям, котрі перенесли на своїх плечах тягар окупації та пекло концтаборів, піднімали з руїн та відроджували сплюндровану країну, а також сучасній молоді, щоб цінували, раділи кожному мирному дню на землі.
Молодіжний клуб активного покоління «NIKA» розпочав своє існування 25 квітня 2010 року, взявши в свої ряди перших 12 активістів. Клуб не є релігійною чи політичною організацією. Активістами мають право бути діти та молодь з 13 до 25 років різних релігійних конфесій. Клуб знаходиться на території церкви «Святих Царських мучеників і страстотерпців» мікрорайону «Дружба». Клуб діє на основі статуту, має девіз та логотип. Метою клубу є: об’єднання молоді спільною ідеєю, виховання в молодих серцях почуття патріотизму, духовності, лідерства, поваги до старших, бажання творити добро та допомагати близьким. Діти та батьки щиро вдячні наставнику за ідею створення клубу, підтримку та допомогу.
Клуб лише почав своє існування, активісти зробили перші кроки у творінні добрих справ, але це вже привернуло увагу людей, які зрозуміли, що молодь хоче, може і буде активною і самовідданою якщо потрібна допомога.
Для під­трим­ки активного духу та зародження зернин доброти у душах активістів була організована поїздка до Києва. Під час цієї екскурсії діти відвідали Києво-Печерську лавру, меморіальний комплекс «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років», «Макдональдс», зоопарк. Вони дізналися багато цікавого, отримали задоволення від поїздки і були дуже вдячні організаторам за здійснення заповітної мрії.
Маємо надію, що у наш віртуальний час, час духовного занепаду, коли бракує людяності, гідності, відповідальності, доброго і лагідного слова, запалений вогник добра у серцях наших юних активістів стане яскравим вогнищем, що світитиме та зігріватиме ще не одне покоління людей.
Л.КОСЯК, Т.ЛОПАТЮК, волонтери молодіжного клубу «NIKA» та інші