МУЗЕЙ ВОДИ — ЦЕ ДИВОВИЖНО!

МУЗЕЙ ВОДИ — ЦЕ ДИВОВИЖНО!

Подорож — це завжди цікаво і захоплююче. Коли ми отримали звістку, що їдемо до Києва як переможці конкурсу серед молодіжних громад у рамках програми «Кожна краплина має значення», — нас переповнювали емоції. Позаду були цікаві тренінги під час літніх канікул, на яких ми отримали багато нової цікавої інформації про воду, потім – конкурси малюнків, творів, сценаріїв, проектів на тему збереження води, роботи із впорядкування території навколо джерела по вулиці Ціолковського, його урочисте відкриття, зустріч делегації ПРООН та керівництва компанії «Coca-Сola». Але уявити наперед, наскільки ця подорож буде цікавою і змістовною, напевно, ніхто з нас і не зміг. І ось, нарешті, настав довгоочікуваний день. Група з чотирнадцяти учнів нашої школи відправилась на дводенну екскурсію до столиці.
Наша група представила проект «Кожна краплина має значення», втілений у Новограді-Волинському, а Оля Свєтікова і Таня Котляренко привітали всіх піснею про воду. Представники нашої групи уважно прослухали інформацію і виграли призи від господарів – чашки з логотипом представництва.
Завдяки цій зустрічі, ми зрозуміли, якщо хочемо в житті чогось досягти, мати престижну і високооплачувану роботу, — треба здобувати знання з різних предметів, знати іноземну мову, тому що люди, з якими ми познайомилися, показали глибокі знання з історії, англійської мови, вміння виступати перед аудиторією.
Після офіційної зустрічі ми поїхали на «казковий» завод компанії «Coca-Сola». Завод займає дуже велику площу землі. На ньому досить мало працівників і обслуговуючого персоналу, так як всі процеси автоматизовані. Дуже гарно налагоджена робота людей, відчувається дух змагання, в коридорах розміщено стенди зі здобутками кожного.
Як незвично ми всі виглядали, коли нас попросили одягти халати, спеціальні шапочки та навушники, щоб відвідати виробництво, на якому не можна фотографувати.
Ми відвідали приміщення, куди надходить очищена артезіанська вода, яку змішують із сиропом, познайо­милися з таким чудом, як преформа (перед форма) – це ніби невеличка закоркована пластикова пробірка, з якої видувається пляшка (за один процес видувається більше 18 тис. пляшок). Наступний етап — заповнення пляшки рідиною, коркування, наклеювання етикетки, пакування пляшок по шість, а потім — великими партіями і перевезення на склад.
Крім напою «Coca-Сola», на заводі виготовляють такий асортимент: «Sprite», «Fanta», «Bonaqua», соки «Добрий», «Rich».
По завершенню екскурсії у конференц — залі на нас чекав сюрприз — ми мали змогу покуштувати напої.
Після цього ми вирушили на екскурсію по території заводу. Відвідали місце, де розташована свердловина, з якої добувають воду, очисні споруди, з виливів яких створили штучну водойму, де розводять рибу, а потім її випускають у природні водойми.
Кожного з нас наприкінці зустрічі чекав подарунок від компанії. Втомлені, але щасливі і задоволені, ми подякували нашим екскурсоводам — працівникам компанії і повернулися до готелю.
Вечоріло, і ми вирішили, що прогулянка по вечірньому Києву — найкращий вид проведення часу.
Другий день був не менш цікавим і змістовним, ніж перший.
Вранці нам навіть не зіпсувала настрій погана погода. Адже ми зібралися в музей води. У всіх виникали припущення, що нам там можуть показати. Але ніхто не зміг уявити, що це буде справжнє шоу. До речі, цей музей відвідує велика кількість людей. Ми вистояли у величезній черзі, так як у музей пускають групами по 15-17 чоловік.
Музей води — це науково-розважальний центр дітей. Ми дізналися, що Україна посідає перше місце зі споживання води у світі, про способи економії води, про якість питної води, про грунтові води, що відновлюються раз за 50 років, а води океанів — раз у 300 років та багато іншої корисної інформації.
А яке захоплення у всіх викликали спецефекти: печера з громом і дощем; акваріум з чарівними рибками, які виконують бажання; і особливими мильними бульбашками у зріст людини. Дуже не хотілося покидати цей музей.
Хочемо подякувати всім, хто подарував нам це незабутнє свято!!!
Учні ЗОШ №5