«НІХТО НЕ ХОЧЕ СТРІЛЯТИ!»

«НІХТО НЕ ХОЧЕ СТРІЛЯТИ!»

Такою короткою, але ємкою була відповідь начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Володимира Мисіна на запитання, чому в місті не ведеться боротьба із бродячими собаками.
«Собачі весілля» — скупчення бродячих тварин у зграї по десятеро й більше — останнім часом значно почастішали. Збираючись докупи, собаки стають агресивнішими, нерідко загрожуючи людям. «Море звернень від громадян. У мене вже телефон «червоний» від цього питання», — підтверджує Мисін.
Однак вдіяти на даний момент влада нічого не в змозі. І так триває вже більше місяця. Виявляється, бажаючих взятися за відстріл бродячих тварин на вулицях міста просто немає. Або ж погано шукають.
— У міської ради був договір із приватним підприємцем. За умовами договору той мав організувати відстріл собак на дві тисячі гривень (із розрахунку 42 грн. на одну собаку виходить близько 50 тварин). Підприємець виконав об’єм робіт на чотири тисячі (решту влада йому доплатить), але надалі працювати в цьому напрямку не збирається, — повідомив начальник управління ЖКГ.
Влада готова фінансувати заходи щодо зне­шкодження бродячих тварин, — запевняє Мисін. І зізнається, що чи не єдина за нинішніх умов надія, — домовитися з місцевою організацією Товариства мисливців і рибалок. Як не як, там люди зі зброєю — може, чимось зарадять.
Олег БРЮХАНОВ