СКУТЕРИ ВІД ГЕНЕРАЛА

СКУТЕРИ ВІД ГЕНЕРАЛА

У минулу п’ятницю дільничні інспектори міліції святкували своє професійне свято. З нагоди цього дня у відділку відбулися святкові заходи. Проте, наступного дня свято мало своє про­довження: біля пам’ятника Лесі Українки наш земляк Петро Михайлович Литвин, командувач військами Південного оперативного командування, генерал-лейтенант, за сприяння райдержадміністрації Новограда-Волинського та міського і обласного відділень міліції, вручив дільничним інспекторам, котрі працюють у сільській місцевості, новеньку мототехніку під кодовою назвою «Шторм», та автомобіль ВАЗ-2107.


П.Литвин зазначив, що професія дільничного інспектора є складною, і подаровані скутери набагато полегшать їхню роботу, адже однією з головних проблем на сьогодні лишається віддаленість населених пунктів, до яких нерідко доводиться добиратися пішки.
Петро Михайлович також щиро зізнався, що його тішить перебування на рідній землі, йому приємно зустрічатися і спілкуватися з новоград-волинцями, робити для них щось добре. Разом з тим П.Литвин висловив дільничним інспекторам вдячність за їхню нелегку службу, за увагу до людей, сподіваючись, що ці правоохоронці й надалі робитимуть усе для того, щоб громадяни почували себе безпечно та спокійно.
На урочистості прибули також працівники районного територіального медичного об’єднання. З нагоди їхнього професійного свята (20 червня) сертифікати якості на мототехніку отримали Слободороманівський, Брониківський, Романівський, Середньодеражнянський, Суслівський, Орепівський, Броницькогутянський, Піщівський, Барвинівський та Дубниківський фельдшерські пункти.
Для боротьби з браконьєрством ключі від скутера отримав В.Лавренюк. Не обійшли увагою і В.Біліма, начальника служби у справах дітей РДА та його помічника
В.Хмельницького, котрим також подарували «металевих коней».
Після освячення скутерів протоієреєм Стефаном Маркевичем, благочинним Новоград-Волинського округу та його помічником протоієреєм Ярославом Мішустіним, з рук голови Новоград-Волинської райдержадміністрації Л.М.Мартинюка дільничні та медичні працівники отримали привітальні грамоти. Леонід Миколайович також висловив сподівання, що таке поліпшення матеріально-технічного оснащення служби загалом сприятиме покращенню ефективності їх роботи, а, отже, і слугуватиме для людей, їх захисту та безпеки.
Заступник начальника УМВС України в Житомирській області С.В.Талько, звертаючись до всіх присутніх, зазначив:
— Свято дільничного інспектора, що відмічається ще з 1923 року, — це вияв рівня довіри населення до них. А всі свята, певно, для того й існують, щоб підсумувати зроблене, проаналізувати результати й визначити пріоритети та перспективи на майбутнє. Той аванс, який сьогодні зроблений новоград-волинцями, для нас — це стимул у подальшій роботі, тому що тільки дільничний інспектор, який полюбив свою дільницю, який знає людей, котрі живуть і працюють там, заслуговує на найбільшу повагу.
Сергій Володимирович побажав кожному із нинішніх молодих правоохоронців бути саме такими — відданими справі і людям.
Після цього урочистості ­завершилися.
Микола МАРУСЯК
Фото Віктора ТИМОЩУКА