МИТРОПОЛИТ ВОЛОДИМИР IЗ АРХIПАСТИРСЬКИМ ВIЗИТОМ ВIДВIДАВ ЖИТОМИРСЬКУ ЄПАРХIЮ

МИТРОПОЛИТ ВОЛОДИМИР IЗ АРХIПАСТИРСЬКИМ ВIЗИТОМ ВIДВIДАВ ЖИТОМИРСЬКУ ЄПАРХIЮ

26 червня, у день пам’яті святої великомучениці Анастасії, Блаженніший Митрополит Володимир із архіпастирським візитом відвідав Житомирську єпархію, де звершив Божественну літургію у Свято-Анастасіївському жіночому монастирі міста Житомира.
Його Блаженству співслужили архієпископи: Білоцерківський і Богуславський Митрофан, Львівський і Галицький Августин, Житомирський і Новоград-Волинський Гурій, єпископи: Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Переяслав-Хмельницький Олександр та духовенство єпархії.
По завершенні богослужіння, Митрополит Володимир привітав присутніх із днем пам’яті святої Анастасії Узорішительниці та сказав наступне:
«Шанування святих, яке було у Церкві від початку, а особливо мучеників, є даром Божим. Святі дивують нас і виховують своїм життям, своїми трудами, своїми подвигами, котрими досягли довершення та святості. Також святі необхідні нам ще й тому, що вони вчать нас прикладом свого життя, а також тому, що мають особливу благодать від Бога молитися за нас», — відзначив Первосвятитель.
Після цього духовенство разом із віруючими пройшли хресним ходом до монастирського кладовища, де Блаженніший Владика освятив хрест у могили основательки цієї обителі, схимонахині Рафаїли (Чернецької) (+2005) та відправив заупокійну літію за спочилою ігуменею.
Наостанок Владика Митрополит благословив вірян та окропив святою водою.
До речі. Монастир був відкритий Священним Синодом УПЦ 30 березня 1999 року і розташований на околиці Житомира, на руїнах колишньої графської садиби, де у радянські часи діяв протитуберкульозний санаторій. Трудами насельниць обителі споруди набувають рис церковної архітектури, зводяться нові корпуси. Так, у монастирі діє храм в ім‘я преподобного Сергія Радонезького, є дзвіниця, зводиться собор на честь мучениці Анастасії Римлянині.