МАЙСТЕРНІШИХ СПОРТСМЕНІВ СТАЄ БІЛЬШЕ

На одного майстра спорту та ще на одного кандидата в майстри спорту України побільшало на Новоград-Волинщині. Ці почесні нормативи виконали вихованці тренера з гирьового спорту Олександра Дідовця на чемпіонаті України серед дорослих та юніорів, що відбувся 25-26 червня у Тернополі.
22-річна Вікторія Степанюк із села Великий Молодьків стала четвертою в загальному заліку юніорів та восьмою серед дорослих. Таку непросту вправу, як ривок гирі вагою 24 кілограми, Вікторія виконала 201 раз. Лише одинадцяти балів їй не вистачило до призового третього місця у змаганні юніорок та двадцяти — у дорослій віковій групі. У той же час такий результат дозволив жительці Новоград-Волинського району отримати звання майстра спорту України з гирьового спорту.
До слова, Вікторія Степанюк — інвалід дитинства, з ­серйозними вадами слуху та зору. Попри це, дівчина зуміла досягнути значних вершин у спорті. А ще вона має неабиякий талант до малювання. Віднедавна колекція її малюнків доповнилася цікавими роботами на спортивну тематику.
Інший представник Житомирщини, 27-річний звягельчанин Олександр Матасюк, задовольнився чотирнадцятим місцем у ваговій категорії до 70 кг, у якій загалом було заявлено 30 спортсменів. На початок турніру — першорозрядник, Олександр мав суперничати з досвідченими гирьовиками, справжніми зубрами в цьому виді спорту. Тож, потрапляння до верхньої частини в загальному заліку — нормальний результат, як для дебюту, — вважає тренер Олександр Дідовець. Нагородою для спортсмена стало звання кандидата в майстри спорту України з гирьового спорту.
Олег БРЮХАНОВ