З ПОДАРУНКАМИ — ДЛЯ ЗЕМЛЯКІВ

З ПОДАРУНКАМИ — ДЛЯ ЗЕМЛЯКІВ

На минулому тижні у село Ярунь завітали голова районної державної адміністрації Леонід Мартинюк, головний лікар міськрайТМО Василь Борис та Юрій Вайсберг, який 22 роки пропрацював у Ярунській дільничній лікарні , в тому числі — на посаді головного лікаря і вже неодноразово допомогав землякам, привозивши гуманітарну допомогу після того як був призначений головним лікарем Житомирського обласного центру охорони здоров’я матері і дитини.
І цього разу Юрій Рувимович приїхав у дільничну лікарню не з порожніми руками. Ярунські медики отримали 50 шерстяних ковдр та покривал, гінекологічне крісло, 4 комп’ютерні столики та одну комп’ютерну систему. Цю гуманітарну допомогу було надіслано від уряду США (військовий штаб Пентагон), і Юрій Рувимович особисто виявив ініціативу передати частину у Ярунську ДЛ та Новоград-Волинське міськрайТМО, яке також довгий час очолював.
Юрій Вайсберг за період своєї діяльності на посаді головного лікаря Ярунської ДЛ (з 1985 по 1999 рік) робив все можливе для того, щоб відділення лікарні були укомплектовані всім необхідним, проводилися ремонти, штат лікарів та обслуговуючого персоналу не скорочувався, а навпаки, поповнювався. Саме він сформував тут високопрофесійний колектив. У ті часи тут діяли дитяче, терапевтичне, хірургічне, шкіряне та пологове відділення, рентгенкабінет, стоматкабінет, лабораторія, пункт «швидкої допомоги». Прийом проводили від 8 до10 лікарів різних направлень.
Ярунська ДЛ обслуговує південно-західну частину району, до складу якої входять 9 сільських рад, чисельність населення більше 10 тис. чоловік. Нині у ДЛ працює 3 лікарі — акушер-гінеколог, хірург, педіатр, діє пункт «швидкої допомоги». Певні проблеми створює нестача лікарських кадрів, але сільський голова разом із керівництвом закладу працює над питанням заохочення молодих лікарів на село.
Як зазначив голова районної державної адміністрації Леонід Мартинюк: «У лікарні підтримується нормальний порядок, проведений ремонт поліклініки і денного стаціонару. Медичний персонал старанний і сумлінно виконує свої обов’язки».
Юрій Вайсберг подякував районній владі за те, що вона повернулася обличчям до сільської медицини, що нарешті жителі навколишніх сіл відчують справжній комфорт під час лікування. «Це аванс влади, спрямований на професійність медичних працівників у різних галузях» — відзначив Юрій Рувимович.
Під час перебування у Яруні делегація також відвідала Ярунську школу і дитячий садочок.
Після цих відвідин Юрій Рувимович завітав до пологового відділення Новоград-Волинського міськрайТМО та подарував 3 столи для огляду хворих та 3 операційні столи, один з яких передано в хірургічне відділення.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА