ОБЕРЕЖНО НА ВОДІ

Наведемо сумну статистику: в 2008 році на водних об'єктах області загинуло 95 осіб, з них 9 дітей, в тому числі — 13 мешканців нашого міста і району; в 2009 році ці цифри були такими: 87/7, 6, з них 3 людини загинули в місті і 3 людини — в районі.
Станом на 16 липня 2010 року в області на водних об'єктах загинуло 37 осіб, з них 7 дітей. Двох громадян вдалось врятувати.
03.06.2010 року в с.Тальківка Новоград-Волинського р-ну, в р.Рудня утопився 3-х річний хлопчик, 12.07.2010 року в р.Случ утопилась 6-річна дівчинка в с.Кікова. Всього з початку купального сезону в нашому районі на водних об'єктах загинуло 4 особи, з них 2 дітей.
Новоград-Волинське районне управління ГУ МНС України в Житомирській області спільно з відділами надзвичайних ситуацій міста і району, а також Новоград-Волинським МВ УМВС України в Житомирській області стурбовані станом, що склався на водних об'єктах міста і району, а тому звертаються до мешканців та гостей міста та району з проханням дотримуватись правил безпеки при перебуванні на водоймах.
Нагадуємо! Місцем відпочинку населення міста на річці Случ є міський пляж у районі пішохідного мосту по вул. Богуна у зоні відповідальності міської комунальної рятувальної станції на воді. Не задовільно виконується розпорядження голови районної державної адміністрації від 28.05.10 №369 «Про запобігання людей на водних об'єктах району в літній період 2010 року», не надається інформація про хід його виконання у передбачені терміни. В першу чергу це стосується голів сільських та селищних рад, орендаторів водойм, які згідно ст.. 47 Водного Кодексу України, зобов'язані розмістити біля водоймищ щити з написом «Купатися заборонено». У вихідні та святкові дні згідно спільного розпорядження працівниками МНС та УМВС проводяться спільні рейди по відвідуванню стихійних пляжів, проводиться роз'яснювальна робота серед відпочиваючих. До осіб котрі порушують громадський порядок (розпивають спиртне в громадських місцях), приймаються міри адміністративного впливу.
Після тривалого перебування на сонці не варто пірнати у воду з розбігу, бо різка зміна температури може призвести до судоми кінцівок. Найнебезпечніший ворог відпочиваючих — алкоголь. Під його впливом людина втрачає самоконтроль.
Знання та виконання правил поведінки на воді є запорукою безпеки вашого життя та життя ваших дітей, а також отримання задоволення від відпочинку. Необхідно звернути особливу увагу на роз'яснювальну роботу з дітьми в школі, вдома, в дитячих оздоровчих установах.
ТОЖ ПЕРЕКОНЛИВО ПРОСИМО ВАС ПАМ’ЯТАТИ ПРО СВОЮ БЕЗПЕКУ!!!
М.АНТОНЮК, зав.сектором з питань цивільного захисту та організації служби Новоград-Волинського РУ ГУ МНС України в Житомирській області
О.БАРАБАЩУК, старший інспектор ОГП Новоград-Волинського МВ України в Житомирській області