ОПЕРАЦІЯ «ТРАМАДОЛ»

6 тисяч пігулок наркотичного препарату «Трамадолу» вилучили з нелегального обігу за тиждень працівники міліції області.
Перекрито черговий, з початку року — восьмий, канал постачання наркотичних засобів на територію Житомирщини. Оперативники затримали шістьох членів злочинного угруповування, котрі упродовж 2006-2008 років займалися збутом наркотичного препарату «Трамадол» на території Рівненської та Житомирської областей. Серед затриманих — організатор незаконної злочинної діяльності, посередники, збувальники та споживачі наркотику. Вони всі — досить молоді люди. Один із затриманих щодня вживає до 30 пігулок «Трамадолу», вартість яких, за цінами «чорного» ринку, — близько 240 гривень. Слід зазначити, що потреба у коштах наркозалежних є основною рушійною силою для поширення цього суспільно небезпечного явища. 2 серпня працівниками міліції у м. Здолбунів Рівненської області було затримано 27-річного місцевого жителя, який у салоні свого автомобіля перевозив 920 пігулок «Трамадолу». Ще 100 таблеток виявили правоохоронці 4 серпня у 28-річного жителя Рівненщини. 7 серпня вилучено цілу партію препарату — 5 тисяч пігулок — в іншого,28-річного чоловіка.
Як зазначив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області Сергій Дзюбенко, оперативники відстежили весь ланцюжок злочинної діяльності угруповування: від першої ланки — споживача — до останньої— виробника наркотику. Ним, до речі, є одне з фармацевтичних підприємств України, звідки відбувалося «витікання» у незаконний обіг «Трамадолу», яким саме чином — з’ясує слідство. Порушено кримінальні справи.
Попередньо оперативники встановили, що через руки членів угруповування щомісяця проходило близько 40 тисяч пігулок, які у подальшому реалізовувались через мережу збувальників на території двох сусідніх областей.
Оригінальним чином відбувалась і легалізація коштів, отриманих у результаті злочинної діяльності. Щомісяця понад 300 тисяч гривень надходили від продавців небезпечного товару на попередньо відкриті банківські рахунки, доступ до яких мав лише організатор — 28-річний житель Рівненської області. Подальше призначення та використання коштів також встановить ЦЦ розслідування.
Загалом же з початку року працівники відділу боротьби ... з незаконним обігом наркотиків УМВС України в області, за оперативними даними, вилучили понад 260 кілограмів наркотичних засобів та 25,5 тисячі доз сильнодіючих і отруйних лікарських препаратів, у тому числі — більше 24,5 тисячі доз «Трамадолу».