ХМАРИ ЛЯКАЛИ, АЛЕ ЖОДНОГО ТРЕНУВАННЯ НЕ ЗІРВАЛИ

ХМАРИ ЛЯКАЛИ, АЛЕ ЖОДНОГО ТРЕНУВАННЯ НЕ ЗІРВАЛИ

Другий рік поспіль тренерський штаб секції карате-до, що діє при ДЮСШ, організовує для своїх вихованців двотижневий спортивно-оздоровчий табір. Його головна особливість — усі тренування проводяться на природі. Тому спортсмени та їхні тренери виїжджають з міста й оселяються у селі Несолонь — у місцевій школі, частина приміщень якої придатна для проживання.
Цьогоріч табірну зміну під символічною назвою «Січ-2010» склали 43 дитини. Це — близько третини від загальної кількості спортсменів, які відвідують секцію. Як розповів тренер Вадим Рибачок, планували залучити побільше молоді, але ж влітку це зробити не просто: хто до моря поїхав, хто — в село до бабусі.
Тим не менше, спортивне оздоровлення вдалося. Щодень — по три тренування, усі — на свіжому повітрі. Словом, певний фундамент фізичної підготовки на сезон було закладено. «Цікаво, що жодного разу за ці два тижні тренування не зірвав дощ. Хмари збиралися, але обходили нас стороною», — зауважив Вадим Рибачок.
Організатори табору не зациклювалися лише на фізичних вправах, а й подбали про культурно-розважальну програму. Одним із найцікавіших її елементів стала екскурсія до Рівного, де дітвора відвідала зоопарк і кінотеатр.
Варто додати, що в цьому році випускниками клубу карате-до «Січ» стали Андрій Хромушин і Вікторія Верхоланцева. Обоє не раз досягали перемог на престижних всеукраїнських і міжнародних турнірах, чим прославляли своє місто і клуб. Відтепер Андрій і Вікторія — студенти іногородніх ВУЗів.
Наразі у каратистів — відпочинок, що триватиме до кінця літніх канікул. Повноцінні тренування у секції відновляться вже з 1 вересня. Й одразу — клубні змагання, що традиційно відкривають новий сезон. У минулому році на таких змаганнях найкраще виступили учні гімназії, позаминулого — перше командне місце взяли представники колегіуму.
Олег БРЮХАНОВ