УРОЧИСТОСТІ В РАЙОНІ

Ось уже 19 років Україна є незалежною. За цей час бувало всякого — і злети, і падіння, і перемоги, і поразки. Та, незважаючи ні на що, ми залишилися вільною державою зі своїм Президентом і своїми політичними устроями.
24 серпня Україна відзначала День незалежності, день, коли вона позбулася кайданів Радянського Союзу, день, коли над Києвом замайорів синьо-жовтий прапор, що став символом волі, незламного духу.
Саме в цей день у Слободі-Романівській відбулося урочисте зібрання. Першим привітав земляків голова районної державної адміністрації Леонід Миколайович Мартинюк. Під час свого виступу він зазначив, що «Незалежність — символ нашої нації. Вона нагадує нам — якого ми славного роду діти. Ми зможемо подолати всі труднощі. У нас досить таланту і сили здійснити задумане. Головне — бути єдиними. Розділені — ми не можемо нічого. Разом ми можемо все».
Далі від голови Верховної Ради України виступив помічник-консультант народного депутата Франц Вікторович Весельський, який озвучив вітальний лист Голови Верховної Ради — Володимира Михайловича Литвина.
У цей же день Леонід Мартинюк вручив паспорти молодим жителям району.
Далі голова РДА з нагоди Дня Державного Прапора та Дня незалежності України вручив Відзнаку «За заслуги перед Новоград-Волинським районом» Петру Петровичу Фатенку — голові ради ветеранів району; нагородив почесною грамотою РДА Володимира Павловича Плюйка — приватного нотаріуса. Також подяки в цей день отримали: Рижук А.І. — директор філії «Новоград-Волинський автодор»; Галицька В.С. — голова правління Броницького споживчого товариства; Прохор Л.М. — головний державний санітарний лікар району; Найдюк С.В. — начальник відділу культури і туризму РДА та Трохимчук Казимира Броніславівна — завідуююча Лебедівським стаціонарним відділенням постійного проживання одиноких непрацездатних громадян та інвалідів.
Своїми «золотими» голосами присутніх порадували Кирило Новорок та Анастасія Храбан.
У такий день дійсно починаєш гордитися тим, що ти — українець, що проживаєш ти у вільній демократичній державі, що ненька твоя — Україна.
Інна ЛЕВИЦЬКА