«ЗВЯГЕЛЬ-750» ВИРВАВСЯ У ЛІДЕРИ

Одним із центральних матчів другого кола чемпіонату області з футболу став поєдинок, що пройшов на стадіоні «Авангард», де зустрілись лідери змагань ФК «Звягель-750» та фіналіст ­обласного кубку ФК «Бараші» з Ємільчинського району.
У стартовому складі Новоград-Волинського клубу з’явилося п’ять нових облич, і слід відзначити, що ці гравці досить стабілізували гру команди.
З початку матчу м’яч не затримувався в центральній лінії поля. Гравці обох клубів за рахунок швидких передач доставляли «смугастого» поближче до чужих воріт, завершуючи ударами кожну атаку. Краще це виходило у гостей, однак голкіпер Максим Дубров рятував свої ворота.
Звягельчани дуже старалися, однак частенько брак точних передач зводив нанівець намагання подолати опір суперника. Втім, глядачам запам’ятався ряд небезпечних моментів — вихід Романа Весельського на ударну позицію проти воріт метрів з 16-ти, однак м’яч лише зачепив поперечку.
Ємільчинці, у свою чергу, забили м’яч у сітку господарів, однак із положення «поза грою». У другому таймі м’ячем більше володіли гравці команди господарів, у яких почав виходити комбінаційний футбол, хоча й гості пресингували наших гравців у кожному ігровому моменті, не забуваючи про швидкі контратаки.
Мав шанс відзначитися капітан «Звягеля» Дмитро Горбаченко, однак м’яч після подачі кутового у його виконанні попав у стійку воріт. Був ще один небезпечний момент — м’яч, що котився по лінії воріт, барашівці вибили в останній момент.
Барашівці, часом, відверто порушували правила гри. Після одного з таких епізодів, метрах у 30 від воріт, був призначений штрафний удар. До м’яча підійшли Ігор Носарєв та наш капітан. Збоку здавалося, що удару завдасть Дмитро Горбаченко. У це повірив і голкіпер команди гостей, однак наразі «стандарт» виконав один із лідерів «Звягеля» — Ігор Носарєв — 1:0.
До кінця матчу залишилося 10 хвилин, однак рахунок не змінився. Отримана така важлива перемога, що дозволила звягельчанам очолити турнірну таблицю.
Досить кваліфіковано провела гру суддівська бригада. Можливо, кваліфікація дійсно висока у суддів, а, може, до неупередженого суддівства їх спонукала присутність на трибунах стадіону голови обласної федерації футболу Олександра Чернявського.
В інших іграх зафіксовані такі результати: ФК «Коростень» — ФК «Легіон» — 0:2; ФК «Хіммаш» — ФК «Прес» — 3:0 (техн. перемога); ФК «Зоря-Енергія» — ФК «Бердичів» — 1:0.
Наступний матч чеміпонату області у Новограді-Волинському відбудеться 4 вересня, о 16 годині. Суперником наших футболістів буде ФК «Хіммаш».
Володимир БУРКОВСЬКИЙ