СВЯТО 1 ВЕРЕСНЯ: ШКОЛА ЗНОВУ КЛИЧЕ НАС!

СВЯТО 1 ВЕРЕСНЯ: ШКОЛА ЗНОВУ КЛИЧЕ НАС!

ШКОЛА ЗНОВУ КЛИЧЕ НАС
Ранкова тиша... Така незвична для школи... За декілька хвилин усе шкільне подвір’я наповниться сотнями дзвіночків-голосів і завирує активне життя в школі-родині.
Цього вересневого ранку ЗОШ №2 відчинила двері для 552 школярів. Особливо щемним і довгоочікуваним став цей день для 62 першокласників і їх батьків.
На шкільному подвір’ї всі класи-родини вітали директор школи Любов Георгіївна Гарбовська, завідуючий ІМЦ Павло Казимирович Ліневич, начальних служби у справах дітей Людмила Аполінарівна Місюра. Звучали найтепліші слова з побажаннями добра: успіхів, подяки. Щирі вітання і найкращі побажання від дітей прозвучали усім, хто завітав у наш ошатний дім, щоб підтримати обдаровану, талановиту молодь школи-родини.
Навряд чи варто доводити, що кожна нація — родом з дитинства. На святі першовересня свої таланти продемонстрували учасники хореографічного гуртка «Фреш» та вокального колективу «Лілея» під керівництвом Л.І.Смоляр та Т.В.Романюк.
Радували чародійним словом неповторні ведучі Даша Романюк та Сергій Свірщук. Завітали на свято і чарівні гості: Гарбуз — Максим Скок, Вереснянка — Крістіна Тимощук, Вередулька — Іра Гаврилюк, які створили неповторний настрій на святі дитинства і знань, продемонстрували свої творчі здібності.
Свято у дружньому шкільному колі вдалося! Почалося цікаве життя у країні під назвою Дитинство! Нехай буде сповнене воно радістю, натхненням, злетами, успіхами!
О.МИТЮК, заступник директора з виховної роботи

ПЕРШЕ ВЕРЕСНЯ В РАЙОНІ
Це свято завітало і у школи Новоград-Волинського району. В цей день 5364 учнів сіли за шкільні парти і будуть здобувати міцні знання.
В урочистостях, присвячених Дню знань, взяло участь керівництво району. Перший заступник голови райдержадміністрації С. Лавренюк відвідав Киківську ЗОШ І-ІІІ ступенів та привітав дітей зі святом, вручив похвальні листи відмінникам школи.
Зі святом орепівських школярів привітав керівник апарату райдержадміністрації М. Гайдаєнко.
Та не тільки ці школи приймали керівництво. Усі начальники відділів та управлінь вітали школярів у різних школах району.
Інна ЛЕВИЦЬКА

ХУДОЖНЯ ШКОЛА ПЕРЕЇХАЛА В НОВЕ ПРИМІЩЕННЯ
На минулій сесії міської ради, що відбулася в липні цього року, піднімалося питання про будівлю, де знаходилась художня школа, зокрема говорилося про переведення цього
навчального закладу в інше приміщення. Розпочався новий навчальний рік. Про те, як вирішилася ця ситуація, ми поцікавилися у
заступника міського голови Валентини ТИТЯНЕВИЧ:

— Валентино Степанівно, де нині навчаються учні художньої школи і чи вдалося розв’язати конфлікт, що склався на той час?
— На щастя, вдалося до початку нового навчального року цей конфлікт розв’язати, і з 1-го вересня близько
130 учнів та педагогічний колектив прийшли у просторі, світлі, ошатні класні кімнати, які міська влада суборендує у Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу. Це навчальні та підсобні приміщення, загальною площею майже 400 квадратних метрів. У мене відбулася зустріч з педагогічним, батьківським, учнівським колективом художньої школи — ми знайшли взаєморозуміння, домовилися про підвезення дітей, обговорили санітарно-гігієнічні умови, які педагогічний колектив створив у цьому приміщенні. А також привітали всіх з початком нового навчального року, вручили подарунки. І я переконана, що цей навчальний рік мине без форс-мажорних обставин для цієї школи.
Записала Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА