УБИВ ТАКСИСТА ЧЕРЕЗ 700 ГРИВЕНЬ

Грибник із Червоноармійська замість грибів знайшов труп чоловіка. Подія трапилася 8 вересня у лісосмузі неподалік смт. Червоноармійськ. Грибник відразу ­помчав до райвідділу міліції, звідки на місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.
Як розповів в.о. начальника Червоноармійського РВ Олександр Макеєнко, міліціонери відразу зафіксували, що чоловік, котрий знаходився у лісосмузі, помер насильницькою смертю. Ушкодження голови навіть без заключення експертів не залишали в цьому сумнівів. До того ж, тіло перебувало в лісі кілька діб. Тож оперативники розпочали роботу щодо встановлення особи невідомого.
Речові докази, вилучені на місці події, вказували на те, що чоловіка до лісосмуги привезли на авто, на ньому ж невідомий чи невідомі і зникли. Провівши відповідні дослідження та встановивши марку автомобіля, працівники міліції з’ясували, що один із місцевих жителів у період вчинення вбивства приїздив із Києва на такій же машині таксі. А наступного дня він уже сам їздив за кермом, без київського водія. Придбати машину, що коштує понад 100 тисяч гривень, у хлопця фінансової можливості не було — оперативники це перевірили.
На час виявлення трупа парубок уже повернувся до Києва, де працював у приватній охоронній фірмі. Поспілкувавшись із рідними хлопця, його друзями, оперативники переконалися, що їх підозри небезпідставні. Цього ж дня міліціонери виїхали до Київської області.
Коментуючи затримання, Олександр Іванович розповів, що підозрюваний на час зустрічі з оперативниками спокійно мив машину, що належала покійному таксистові. Згодом він розповість, що збирався її відігнати в один із дворів Києва та покинути, але не встиг. Але це лише згодом. Спочатку хлопець оповідав байку про те, що викрав авто на стоянці на околиці столиці. Та, зрозумівши, що міліціонерам відомо набагато більше, ніж він сподівався, був змушений зізнатися, як все було насправді.
За його словами, близько 2 години ночі, 4 вересня, він вирішив терміново їхати додому до Червоноармійська. Єдиним транспортом для цього, за твердженнями підозрюваного, було таксі. Приїхавши до райцентру, хлопець спробував зняти гроші у банкоматі, щоб розрахуватись із таксистом, однак на рахунку нічого не було — заробітна плата мала надійти лише за декілька днів. Він запропонував таксистові дочекатись ранку, сподіваючись у когось позичити, мова йшла про 700 гривень, однак у того були зовсім інші плани. Між чоловіками виникла суперечка, що перейшла у бійку, її результат став фатальним, а останнім аргументом був молоток. Зрозумівши, що таксист мертвий, хлопець завантажив тіло в авто та відвіз за місто. Спочатку намагався викопати яму, прихопивши спеціально для цього з дому лопату, втім швидко зрозумів, що це йому не вдасться. Тож покинув труп у лісосмузі, закидавши травою.
Особу вбитого 40-річного чоловіка оперативники встановили уже після того, як затримали підозрюваного. Його було оголошено у розшук колегами у Голосіївському районі в м. Київ. У нього залишилася дружина і кількамісячна дитина.
Відносно затриманого 20-річного парубка порушено кримінальну справу за ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Розслідування триває.
Алла ВАЩЕНКО, співробітник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області