У МУЗИЧНІЙ ШКОЛІ «ГРАЮТЬ» НЕ ЛИШЕ ІНСТРУМЕНТИ, А Й СТІНИ

У МУЗИЧНІЙ ШКОЛІ «ГРАЮТЬ» НЕ ЛИШЕ ІНСТРУМЕНТИ, А Й СТІНИ

БАТЬКИ ХВИЛЮЮТЬСЯ ЗА БЕЗПЕКУ ДІТЕЙ, ЯКІ ТУТ НАВЧАЮТЬСЯ
Навчальний рік щойно розпочався, а старі проблеми одна за одною атакують наші школи мистецького напрямку. Художня школа, до сьогодні не маючи постійної прописки, після низки перепетій із суборендою будівлі, що належить медколеджу, знайшла тимчасове пристанище у приміщенні економіко-гуманітарного коледжу. Старі проблеми далися взнаки і у музичній школі — тут «роз’їжджаються» у різні боки стіни одного зі старих приміщень. Батьки занепокоїлися — хоч вхід у аварійне крило і загородили, розпочавши ремонт, — питання залишається відкритим.
Як розповіла директор Лілія Полтавченко, проблема триває не перший рік — через насипні грунти стіни постійно «грають», а цьогорічне дощове літо остаточно «підмочило» їх репутацію. Питання, завірила Лілія Володимирівна, постійно тримається на контролі керівництва школи та міста. Ще 2008 року спеціалізована організація «Житомирпроект» дослідила грунти і виготовила проектно-кошторисну документацію. Місцеві підрядники виконати необхідні роботи не беруться — потрібна відповідна ліцензія та кваліфікація, адже йдеться про школу. На укріплення стін з бюджету вже виділено 25 тисяч гривень, невдовзі на сесії міської ради мають прийняти рішення про виділення ще п’яти тисяч, а основний комплекс робіт виконають підрядники з Житомира. На думку Лілії Полтавченко, на початку жовтня проблему може бути вирішено. Наразі ж навчальний процес триває — з частиною учнів вчителі займаються у загальноосвітних школах.
У Новограді вже давно говорять про нагальність створення школи мистецтв — під цей заклад навіть виділили приміщення колишнього банно-прального комбінату, проте, чи є цей варіант найкращим, — ще питання. На цьому усе й припинилося… Останні події у житі художньої та музичної школи красномовно свідчать про те, що сьогодні проблема набуває особливого значення. Замість того, аби вчити і навчатися мистецтву в естетиці та гармонії, викладачі та діти періодично опиняються заручниками поневірянь у непристосованих або старих аварійних будівлях. Хто стане на їх захист?
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА