«ЛЕСЯ» ПРОПОНУЄ РОБОЧІ МІСЦЯ

«ЛЕСЯ» ПРОПОНУЄ РОБОЧІ МІСЦЯ

Працевлаштування в нашій державі та ще й у непростий період фінансово-економічної кризи — одна з проблем сьогодення. І Новоград-Волинський — не виняток. Проте, якщо для чоловіків знайти хоч якусь роботу (особливо ту, де потрібно прикласти великі фізичні зусилля), все-таки майже завжди можливо, то для жінки це питання стоїть значно гостріше. Однак є в нашому місті підприємство, що збереглося ще з радянських часів і має свої гарні традиції та історію, де працюють майже одні жінки. Мова йде про ЗАТ ВКФ «Леся» — швейну фабрику.
Як розповідає голова правління ЗАТ ВКФ «Леся», Тетяна Іванівна Климець, жіночий трудовий колектив потребує завжди особливого підходу та ставлення. Адже саме жінка, крім роботи, мусить одночасно вирішувати ще багато різних справ — вона є берегинею домашнього вогнища, господинею, матір’ю. А, значить, — це постійні декретні відпустки, лікарняні як власні, так і по догляду за дітьми... Тому, цьому підприємству завжди потрібні робочі руки. Адже процес виготовлення швейних виробів не може простоювати — із замовниками укладено контракт, де чітко визначені всі умови та терміни, і зривів допустити неможливо.
Нині тут шиють чоловічі джинсові брюки для німецької фірми на давальницькій сировині. Багато хто зі швачок трудиться на фабриці вже десятиріччями. Середня заробітна плата на підприємстві рівняється середній загальноміській, але реально заробітна плата залежить від продуктивності праці робітниці, і найбільш вмілі майстрині можуть заробити значно більше. Щоб влаштуватися сюди на роботу, не потрібно відразу мати кваліфікацію — на підприємство буруть і некваліфікованих робітників — спочатку учнями, але з обов’язковою оплатою їх роботи.
Тут дбають і про соціальний захист своїх робітників — по можливості надають пільгові кредити, працює стоматологічний кабінет, їдальня з гарячими обідами, половина собівартості яких перекривається коштами підприємства.
Отже, для тих жінок, які все ще роздумують бажають працювати, і не можуть знайти роботу, з’явилася гарна новина — просто зараз можна влаштуватися на ЗАТ ВКФ «Леся», де пропонують постійну заробітну плату, та отримати на цьому підприємстві кваліфікацію швачки-мотористки, що, зрештою, стане в пригоді кожній жінці. І неважливо, скільки вам років: якщо є бажання працювати і заробляти кошти для себе та своєї родини, то цей варіант — саме для вас!
Записала Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА