ЗНОВУ ПЕРШІ!

Традиційно на початку жовтня місцем збору клубів карате-до з країн СНД та Східної Європи стає столиця Білорусі місто Мінськ. Саме тут вже шостий рік поспіль проводять один із найбільш масштабних за східноєвропейськими мірками турнір із цього виду спорту, що має назву «SUNKER CUP». Невід’ємним учасником цього спортивного свята є і Новоград-Волинський клуб «Січ».
І не просто учасником. Позаминулого року звягельчани у загальнокомандному рейтингу за підсумками змагань стали лідером, торік — увійшли до трійки. Цьогоріч новоград-волинські каратисти, здобувши на команду п’ять золотих, дві срібні й одну бронзову нагороди, знову стали командним чемпіоном!
Нагадаємо, всього тиждень тому лідери новоград-волинського клубу були учасниками престижного міжнародного турніру в Будапешті, за лічені дні — знову на татамі. Втім, такий, неймовірно насичений календар змагань, не вибив спортсменів із колії.
Більше того, саме Анастасія Ванжура і Дмитро Корнійчук, які успішно виступили в Угорщині, й цього разу добули чотири нагороди на двох. В Анастасії — два перших місця (у віковій групі однолітків та серед дорослих), у Дмитра — перемога серед однолітків, а в старшій групі юнак став третім.
— Досить важко дався Анастасії фінальний поєдинок, в якому їй протистояла росіянка. Вони взагалі не люблять поступатися, тим більше, українцям. Але Настя — молодець, перемогла, — коментує тренер Петро Корнійчук.
Радіє тренер і за одного з наймолодших членів команди — Владислава Гаврилюка. Після низки вдалих виступів був період, коли цьому хлопчині не все вдавалося. Нарешті ця смуга минула: в активі Влада — ще одне золото «SUNKER CUP».
Так само, повернувши собі психологію переможця, чемпіоном турніру став Анатолій Овсянніков.
Дещо не вистачило, на думку тренера, фізичних кондицій Артему Кухарчуку, який тільки нещодавно поновив тренування після хвороби. Як пояснив Петро Корнійчук, Артему бракувало активності у кінцівці боїв. У фінальному поєдинку це відіграло вирішальну роль — Артем поступився і став другим.
Срібним призером змагань стала команда звягельчан 14-15 років у командному куміте. Тут наші теж мали всі шанси на перемогу, але, зізнався Петро Корнійчук, у деякій мірі підвів тренерський прорахунок. Варто було б залишити ту тактику, що приносила перемоги на попередніх стадіях, але на фінал її дещо змінили.
Тим не менше, як вже згадувалося, клуб «Січ» з Новограда-Волинського повторив свій грандіозний успіх позаминулорічної давнини і знову став першим у командному заліку, випередивши 60 клубів та збірних команд країн. З чим ми наших спортсменів і вітаємо! А вони, у свою чергу, висловлюють подяку місцевим спонсорам, котрі в черговий раз не залишилися байдужими і допомогли у фінансовому плані організувати поїздку на ці змагання.
Олег БРЮХАНОВ