УЧИТЕЛЬ — МАЙСТЕР ЖИТТЯ

«Учитель — майстер життя», — кажуть у народі. Основне його завдання — навчити дітей жити, бути людьми на землі. Ми любимо своїх учителів ЗОШ №9 за чуйне й добре ставлення до нас, за справедливість, за цікаве пояснення нового матеріалу, за особисті якості — тактовність, терпіння, акуратність. І ніколи не забудемо своїх учителів, які дуже серйозно ставилися до предметів, але, разом з тим, могли нас розважити добрим жартом, захопити до роботи лагідною посмішкою. Ми відчували до себе довіру з боку вчителів, і це стало основним принципом взаємин між ними та нами, учнями. З гордістю можемо сказати, що наші вчителі давали якісні знання, бо майже всі випускники вступили до вищих навчальних закладів. Напевно, ми, вчорашні випускники, завдяки нашим учителям, батькам недаремно вибрали таку відповідальну професію — учитель, щоб сіяти вічне і мудре.
Щороку, в першу неділю жовтня, наша країна відзначає День працівників освіти. Це не тільки професійне свято педагогів. Це — свято всього народу, який глибоко шанує працю вчителя. Велике спасибі вам, вельмишановні педагоги, за тепло сердець, бездоганне виконання такої відповідальної місії, як виховання підростаючого покоління в дусі любові до рідного краю, до України та до людини, як найбільшої гуманітарної цінності. Бо саме ви сприяєте формуванню юних особистостей, від яких залежить майбутнє українського народу, завтрашній день нашої Вітчизни.
Не забували учителі ЗОШ №9 про наше духовне виховання, тому що бездуховний учений, лікар, будівельник ніколи не турбуватиметься про власний народ, про свою країну. А вів і веде за собою учителів директор нашої школи Мельник Віктор Кузьмич. За час його роботи школа все більше й більше розквітає, розширюється і має багато особливих досягнень, школа стала набагато кращою за всіма критеріями. Мудрий, вимогливий до себе, працівників та батьків, турботливий про учнів. Ми пишаємося тим, що навчалися саме в цій школі. Ми дуже вдячні директору, який все робив для нас і піклувався про те, щоб ми отримали гарну освіту. Тому ті батьки, які бажають своїм дітям міцних знань, здоров’я, безпеки, віддають їх у дев’яту школу. Упевнені, що зерна науки дадуть добрі сходи і зростуть у ваших душах урожаєм мудрості та натхнення.
Від усіх випускників 2010 року велике спасибі педагогічному колективу ЗОШ №9 за учнів, які ростуть і виховуються у дусі народних традицій, добра, взаєморозуміння і співпраці учня і вчителя. Низький уклін вчителям, які виплекали переможців міських, обласних олімпіад, конкурсів, змагань. Щиро вдячні усім працівникам, які постійно створювали зручні, комфортні умови шкільного життя.
А майбутнім випускникам та школярам хочеться порадити: завжди пам’ятайте своїх учителів, однокласників, цінуйте їх. Щоб потім ви могли згадати про них тільки хороше, а вони говорили про вас з гордістю. Велике спасибі вчителям за їхню невтомну працю, за те, що вміють розгледіти талант у кожній дитині. Зі святом!!!
Олена БІЛЕЦЬКА та Наталія БІЛЕЦЬКА від імені випускників ЗОШ №9 2010 року