ЩЕ ОДИН КРОК ДО КЛАСИЧНИХ ТРАДИЦІЙ ОСВІТИ

ЩЕ ОДИН КРОК ДО КЛАСИЧНИХ ТРАДИЦІЙ ОСВІТИ

Скажіть, чи зможете ви дати відповідь на запитання: чим відрізняється гімназія від іншого навчального закладу? Напевно, ви згадаєте і про кількість навчальних дисциплін, і високий фаховий рівень викладачів, і про новітні технології викладання. Але є ще одна відмінність, яка вносить особливий дух у цей навчальний заклад, надає йому особливого шарму і протягом багатьох років приваблює батьків майбутніх учнів, а потім із захопленням про це згадують випускники — це уроки хореографії. Так, сто років тому в час заснування перших класичних гімназій з’явився цей навчальний предмет у шкільному розкладі. І з першого дня відродження гімназії у місті Новограді-Волинському 19 жовтня 1991 року (а заняття почалися з 1 вересня) у нас викладає мистецтво танцю Юліан Францевич Розбицький. У його трудовій книжці є запис 1.09.1991 — прийнятий вчителем хореографії. Ось уже 19 років на порозі хореографічної зали гімназії зустрічає дітей керівник зразкового бального танцю, лауреат багатьох хореографічних конкурсів різних рівнів, незмінний учасник всіх найкращих урочистих заходів, маестро танцю та викладач високого рівня Юліан Францевич. Про його вимогливість до себе та до учнів, як і про його неймовірну працездатність, гарний смак, високий рівень майстерності знають і захоплено розповідають батьки, педагоги, учні НВК «Гімназія імені Лесі Українки — школа І ступеня». А педагог спокійно і наполегливо йде до вершини — вчить дітей танцю.
Навчаючи та виховуючи дітей, ми прагнемо витримати розумний баланс між традицією і новаторством, творчістю і дотриманням програми. Ми намагаємося змінити уявлення про середньостатистичну школу і прагнемо довести, що години, проведені у школі, є невитраченим часом.
І сьогодні перед нами не стоїть питання: як ми будемо відзначати 20-річний ювілей навчального закладу. Відповідь проста — це буде гімназійний бал! І тільки так. Бо сучасний гімназист — це не тільки високоосвічена людина, котра здатна реалізувати себе, а й всебічно розвинена особистість з високим естетичним смаком, так говорили ще у Стародавній Греції, а її по праву можна назвати колискою європейської цивілізації.
Н.ШЛАПАК, заступник директора з виховної та позакласної роботи НВК «Гімназія імені Лесі Українки — школа І ступеня»