«КАРНАВАЛ КВІТІВ»

«КАРНАВАЛ КВІТІВ»

Осінь... Золота вона, пишна, щедра, багата — якими тільки словами не винагороджував народ осінь. Не могли залишитись байдужими до цієї краси і колектив ДНЗ №14 «Золотий ключик» та батьки вихованців. І щоб не розгнівати матінку осінь, організували і провели справжній «Карнавал квітів», який став доречним напередодні Дня працівника освіти. У проведенні свята брали участь усі 12 груп садочка. Важко було переоцінити можливості щедрої осені. Кожна група мала представити та захистити 2 композиції. Варто було лише поринути у різнобарвність кольорів, запахів, як плин часу зупинився. Розмаїття квітів були вдало поєднані з іншими дарами Осені — овочами, фруктами. Таким витвором стала композиція «Звідки беруться діти?» (вихователі Заїка К.А., Тихончук Т.А.).
Духмяний запах від композиції «Ми — українці, наш дім — Україна» (вихователі Троцька Г.А, Підкаура В. І.) відчувався дуже далеко. Привернули увагу журі і композиції' групи №9 «Нехай радіє осінь золота нашим овочевим краєм...» та «Ходить Гарбуз по городу...». (вихователі Климчук Т.М., Савчук Г.В.)
Різнобарвним килимом чарували очі і композиції «Квіти для мами», «Осінній вернісаж» групи №4 (Василенко Т.М., Щербатюк Л.А).
Оригінальною видалась і композиція «Осінь-чарівниця, гарна молодиця», яку гідно представили найменші наші вихованці ясельної групи №3 (вихователь Осадчук К.О.)
Під враженням залишилися не тільки діти, а й весь колектив садочка. Обговорення тривало довго, ніяк не могло журі вирішити, кому ж віддати першість? Хто ж найкраще знайшов спільну мову з барвами Осені... Тому вирішили залишити виставку для огляду батьків.
Квіти, як і музика, створюють піднесений настрій, надихають на творчість. Так вихователем групи №8 Прилуцькою Г.А. була створена композиція «Золотий ключик». А вихователь Медведєва О.М. представила «Осінній кошик» з квітами, виготовленими з тіста.
Чимало художників, письменників, композиторів присвятили квітам свої твори, вклавши в них багато любові, тепла і уваги.
Квіти з нами завжди: і в свято, і в будень. Чи жилося б так легко й щасливо, якби не було квітів? Ось так, на одному подиху, пройшло одне з найкращих в природі свято «Карнавал квітів».
Квіти здавна супроводжували людей, допомагали їм у всьому: у радості, журбі і щасті. Раділи люди — сміялись і квіти.
Л.БОГОМОЛОВА, вихователь-методист ДНЗ №14