ОСТАННІЙ РУБІЖ

ОСТАННІЙ РУБІЖ

Ми звикли до безперервного ланцюга виборчих кампаній, ми встигли звикнути до їхніх підсумків, котрі раз у раз не несуть нам нічого світлого й доброго.
Але настає час чергових, чи то пак — позачергових перегонів. І ми з новими сподіваннями і мріями йдемо обирати нову-стару владу, яка, нарешті, збудує для кожного з нас щасливе життя. Та, попри неоднозначне, подекуди навіть зневірливе ставлення багатьох із нас до виборів і всього, що з ними пов’язане, ці вибори несуть у собі іншу суть!

Вибір мрій і сподівань стався взимку: обрано нового Президента, у країні змінено, в разі нелояльності, всю владу включно до начальника відділу чи директора школи. Заявлено про конче необхідні суспільству реформи, зібрано коаліцію політичних сил — провідників реформ, до яких увійшли Партія регіонів, Народна Партія та Комуністична Партія. Не забудьмо й про інших реформаторів — партію «Сильна Україна» на чолі з головним реформатором країни, віце-прем’єром паном Тігіпком, і Соціалістичну партію на чолі з міністром-реформатором уряду Азарова, товаришем Цушко.
І пішли реформи… Підняття тарифів на газ і опалення у 1,5-2 рази, підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років, введення касових апаратів для дрібних підприємців, заморожування заробітної платні для бюджетників до 2012 року, прийняття нового Податкового кодексу, проти якого висловлюється півкраїни. Зрештою, запровадження штрафів для студентів ВУЗів за пропуски занять (коли ті, здебільшого, пропускають навчання, аби підробити, щоб заплатити за своє ж навчання).
Так, ми ще не отримали квитанцій з новими цінами за опалення із загрозливими для нашого існування цифрами, податківці ще не обкладають нас штрафами за відсутність касових апаратів, наявність яких може зруйнувати наш маленький бізнес (прийняття нового Податкового кодексу постійно переноситься), ціни і тарифи ще зросли не настільки, щоб бюджетники недоїдали. Та минуть вибори, і вищезгадані «реформатори» покажуть своє справжнє обличчя, бо їм більше не треба буде його ховати і вдаватися до солодких обіцянок.
Тому вага цих, начебто, «маленьких» виборів неймовірна для кожного з нас і для країни в цілому!
Подивимося на них ще й під іншим кутом зору. На провідних телеканалах все рідше і менше показують опозицію (а якщо й показують, то нерідко намагаються виставити тих, хто мітингує проти діючої влади, як купку недоумків). Більшість арештів і затримань, на диво, випадають на представників партії «Батьківщина». Нас заспокоюють, нас вводять в оману і просто дурять.
Відчувши подих «зверху», «маленькі» люди на місцях почали вдаватися до своїх реформ — політичної доцільності в кадровій політиці, негласних заборон на виїзди місцевої опозиції на мітинги, тиску на провідників місцевих осередків опозиційних політичних партій. Деякі з них навіть за чарчиною вже зараз на весь голос декларують, якій політичній силі належатиме місто після 31 жовтня. А ми, дурні, думали, що місто по праву належить міській громаді і керується обраними нею представниками…
У теперішньої влади в країні є всі повноваження для втілення свого політичного курсу. Президент, уряд, більшість у Верховній Раді, місцеві державні адміністрації — все й повсюди сформовано з представників Партії регіонів та їх політичних союзників. Тобто, існують всі умови для виконання своїх передвиборчих обіцянок, є можливість «почути кожного» і проводити політику для людей.
Разом із тим, і відповідальність за всі свої кроки, обіцяне перед Президентськими виборами, проведені реформи вони теж несуть повну. В тому числі — і лідери та керівні органи провладних політичних сил на місцях.
Але ж багатьом із нас не до вподоби політичний та економічний курс нинішньої влади. Ми хочемо дійсно бути почутими. Нам конче потрібна сильна і згуртована опозиція, що зможе нас захистити і змусити владу рахуватися з нашими поглядами!
У сучасній Україні і в нашому місті зокрема немає більш міцної, масової і згуртованої опозиційної політичної сили, аніж партія «Батьківщина», з Юлією Тимошенко на чолі. Саме «Батьківщина» здатна і може бути представником і голосом міської громади.
…31 жовтня ми прийдемо на виборчі дільниці й проголосуємо. Якщо переможуть провладні партії і кандидати, — вони здолають останню альтернативу і супротив політиці своїх «реформ». Якщо ж переможе опозиція, — ми отримаємо гарантований захист, з нами змушені будуть рахуватися, ми, нарешті, будуватимемо міську громаду, в якій не загубиться жоден із нас!
Пам’ятайте, що сьогодні ми ще можемо заявити про себе, виставивши запобіжники сумнівній політиці влади. Тому, ці вибори для кожного з нас — ОСТАННІЙ РУБІЖ.
Місцева рада — це найближчий до нас представницький орган, через нього ми щоденно можемо впливати на рішення міської влади, спрямовувати дії виконавчих органів.
Можемо, але, в більшості — не хочемо, лінуємося і просто не розуміємо його значення. Багато з нас все ще переконані, що всемогутній чиновник розчерком пера або окриком може вирішити всі наші проблеми. Та ми помиляємося, і цим принижуємо наше самоврядування і себе особисто. Однак, влада на місцях наділена законом значними повноваженнями, і наше завдання — спрямувати її діяльність на благо міської громади.
Дуже важливо, щоб депутати, які обираються по мажоритарних округах, проживали в цих мікрорайонах. Наша політична сила, здебільшого, висуває кандидатів, які живуть поруч з вами, знають про ваші успіхи і негаразди. Кожен наш кандидат у депутати має виважену програму дій у своєму окрузі. Серед наших кандидатів багато молодих і незаангажованих людей, які бачать перспективу розвитку нашої громади.
Програма міської «Батьківщини» — соціально орієнтована, спрямована на захист простих людей. Не час будувати монументи, сьогодні є нагальна необхідність допомогти інвалідам, людям похилого віку, профінансувати освіту, медицину, спорт, створити умови для самореалізації молоді.
Захист, сприяння розвитку дрібного бізнесу — один із пріоритетних напрямків діяльності нашого партійного осередку.
Також, серед першочергових завдань ставимо збереження від приватної забудови і господарської діяльності мальовничих місць вздовж річок і водоймищ, зелених зон, з метою їх облаштування для відпочинку громадян.
Поряд із цим, ми гарантуємо прозорість влади. Рішення міської ради, особливо ті, що стосуються розподілу й використання бюджетних коштів, будуть відкритими для громади, доступними для контролю.
Щоб відчути владу своєю, ми повинні бути розбірливими у своєму виборі. Міська рада — не Верховна, в ній повинні бути представлені всі соціальні прошарки: люди молоді і похилого віку, різних релігійних конфесій, робітники і безробітні, пенсіонери і заробітчани, дрібні підприємці й освітяни.
Саме такий склад кандидатів у депутати пропонує міський осередок партії «Батьківщина», саме такі депутати будуть дійсно представляти ваші інтереси — інтереси громади в цілому та її пересічного представника зокрема.
Юрій НОВИЧЕНКО, голова Новоград-Волинської міської організації політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»