НОУ-ХАУ ПОШТОВИКІВ — ПЕРЕСУВНЕ ВІДДІЛЕННЯ ЗВ’ЯЗКУ

НОУ-ХАУ ПОШТОВИКІВ — ПЕРЕСУВНЕ ВІДДІЛЕННЯ ЗВ’ЯЗКУ

9 ЖОВТНЯ — ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОШТИ
Інтернет та мобільний зв’язок сьогодні є фаворитами у спілкуванні більшості людей на планеті. Тепер не потрібно довго чекати, аби твій лист десь в Нікарагуа прочитали за декілька тижнів — електронний зв’язок спростив цю процедуру до секунд. Втім, традиційна пошта не бажає здавати багатовікові позиції — конкуренція змусила подбати про модернізацію галузі.
Останнє диво техніки — найсучасніше пересувне відділення зв’язку — у четвер, 7 жовтня, презентували у Новій Романівці. Відтепер навіть найвіддаленішим селам не загрожує інформаційне забуття — комп’ютеризований мікроавтобус приїжджатиме у визначені години, аби надати увесь перелік поштових послуг. Тут кожен селянин, за бажанням, зможе здійснити будь-які платежі та грошові перекази, надіслати електронне повідомлення, передплатити періодику, придбати ваучер поповнення мобільного рахунку, відправити чи отримати листа або бандероль, отримати пенсію чи соціальну допомогу тощо. Загалом працівники пошти подбали про «повний фарш» — пересувне відділення зв’язку навіть електронний квиток вам оформить на автобусний чи залізничний маршрут.
Таким чином поштовики намагаються реально засвідчити кредо своєї установи, що декларує «Кращі традиції спілкування». Як зауважив директор Житомирської дирекції Укрпошти Олександр Нечипорук, електронні засоби не повинні повністю замінити живе спілкування. Адже у селах, особливо віддалених від районних центрів, постійно чекають листонош, які для декого з селян є чи не єдиним засобом зв’язку із зовнішнім світом.
У Новоград-Волинському районі, до слова, у 220 селах проживає менше 50 чоловік. Є й такі, де мешкає 5-10 селян. У таких селах ніхто почтове відділення не відкриє, тож усе навантаження лягає на плечі, а точніше — ноги листонош, яким подекуди доводиться долати відстані у 15-17 кілометрів, у тому числі — аби дістатися найвіддаленіших населених пунктів. Їм на допомогу й має прийти пересувне відділення зв’язку.
Презентацію нового дива техніки очільник району Леонід Мартинюк назвав історичною подією. Це, додав, здатне якісно поліпшити роботу сотні листонош, котрі працюють у районі. В цьому запевнила і директор ЦПЗ №4 Ганна Бущенко — від імені великого колективу професіоналів поштової справи. Ганна Степанівна завірила, що вони докладуть максимум зусиль, аби нові підходи до роботи принесли багато користі клієнтам.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Юлії КЛИМЧУК