ХРОНІКА 42/2010

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІШИМИ У ТЕМНУ ПОРУ ДОБИ!
З метою підвищення безпеки дорожнього руху працівники Новоград-Волинського ВДАІ проводять роз’яснювальну роботу з цією категорією учасників дорожнього руху безпосередньо на вулицях. Особливу увагу інспектори привертають власників гужового транспорту та велосипедистів. Адже з настанням осінньої пори почастішали перевезення возами, велосипедами. Люди доставляють врожай з полів і городів, виїжджаючи при цьому на центральні вулиці, особливо це стосується жителів сіл, через які пролягає чи поблизу автодорога Київ-Чоп. Небезпечною вдвічі для них у темну пору доби дорога стає, в першу чергу, тому, що гужові візки, велосипеди, як свідчить практика, не обладнані розпізнавальними знаками, відповідно до вимог Правил дорожнього руху.
Кожен повинен пам’ятати, що у темну пору доби в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частину чи узбіччям, для власної безпеки повинні виділити себе для своєчасного виявлення іншими учасниками дорожнього руху. За межами населених пунктів вони повинні йти назустріч руху транспортних засобів.
Інспектори нагадують, що велосипеди повинні бути обладнані звуковим сигналом, ліхтарем та світлоповертачами: спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, ззаду – червоного. Водії велосипедів, рухаючись групою, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам руху. Керувати велотранспортом з несправним гальмом та без вищезазначеного обладнання — забороняється.
Перш ніж вирушити в дорогу, водієві гужового возу (саней) необхідно перевірити наявність світлоповертачів: спереду — білого кольору, ззаду – червоного. Для руху у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на гужовому транспорті необхідно увімкнути ліхтар, що встановлюється з лівого боку воза (саней). Перевозити ж людей дозволяється за наявності умов, які б виключали можливість перебування пасажирів за боковими та задніми драбинами транспортного засобу. І найважливіше – керувати гужовим транспортом дозволяється особам, які досягли 14-річного віку.
Ціною нехтування цих елементарних правил безпеки, може стати не лише ваше здоров’я чи життя, а й життя близьких і рідних людей. Не варто покладатися на волю випадку і випробовувати долю. Не даремно й народна мудрість говорить: «Береженого Бог береже».
ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ КОЛІСНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ!
Шановні власники колісних транспортних засобів! Якщо Ваш транспортний засіб не проходив техогляд протягом шести і більше років поспіль, або встановлено факт його перебування у розукомплектованому і не придатному для експлуатації стані, чи неможливо знайти його власника, Державтоінспекцією вживаються заходи щодо вибраковування (списання) та зняття з державної реєстрації таких засобів. Тому Державтоінспекція м.Новоград-Волинський звертається до всіх власників транспортних засобів, у власності яких є автомототранспорт у розукомплектованому і не придатному для експлуатації стані, вживати заходів до списання та зняття з державної реєстрації таких транспортних засобів в органах МРЕВ, ДАІ. Для списання транспортного засобу власнику або довіреній особі необхідно пред’явити в підрозділ ДАІ або МРЕВ за місцем реєстрації транспортного засобу наступні документи:

  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу;

  • державні номерні знаки;

  • паспорт громадянина України;

  • у разі втрати свідоцтва про реєстрацію або державних номерних знаків, надати довідку з ДАІ про перевірку за обліками вилучених свідоцтв про реєстрацію чи державних номерних знаків.


Шановні водії, більш детальну інформацію, стосовно вибракування колісних транспортних засобів, ви можете отримати у Новоград-Волинському ВДАІ за адресою: вул.Івана Франка, 3А, кабінет №2 та кабінет №4 або за телефоном: 5-60-17.
С.ДМИТЕРЧУК, начальник Новоград-Волинського ВДАІ, капітан міліції

ВБИВСТВО ЧИ САМОГУБСТВО?
Днями до чергової частини Малинського міськвідділу УМВС України в Житомирській області надійшло телефонне повідомлення від працівника одного із відкритих акціонерних товариств міста про те, що на території товариства знайдено труп чоловіка.
При виїзді на місце події слідчо-оперативна група Малинського МВ УМВС встановила, що загиблим є директор цього відкритого акціонерного товариства, 1957 р.н., котрий мешкав у м.Малин.
При зовнішньому огляді було виявлено вогнепальне поранення в області нижньої частини голови. Поруч з трупом лежала гладкоствольна мисливська рушниця, зареєстрована на ім’я загиблого. Були проведені всі необхідні слідчі дії, вилучені речові докази.
За висновками міжрайонного бюро судово-медичної експертизи, смерть настала в результаті вогнепального поранення. Будь-яких інших тілесних ушкоджень не виявлено.
За даним фактом співробітниками Малинського МВ УМВС проводиться перевірка, встановлюються можливі причини вчинення самогубства.
ЗАТРИМАЛИ «КАРУ» І «ПЕТЛЮ»
Працівники Житомирського УБОП затримали кримінального авторитета «Кару» і раніше судимого кримінального авторитета «Петлю» — тих, що знаходилися в розшуку за скоювання злочинів.
Про це повідомила прес-служба УМВС України в Житомирської області.
Працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Житомирської області в результаті проведення спецоперацій лише протягом вересня встановили місцезнаходження і провели затримання чотирьох чоловік, що знаходилися в державному і міждержавному розшуку, серед них двоє іноземців — громадяни Республіки Білорусь і Російської Федерації.
30-річний громадянин Російської Федерації, котрий розшукувався Ленінським РО м.Астрахань з 2004 року за здійснення крадіжки, був затриманий на території м.Житомир на початку вересня.
Одночасно з ним УБОПівці затримали раніше судимого кримінального авторитета «Кару», який з 2008 року знаходився в розшуку за здійснення хуліганства із застосуванням зброї в Новоград-Волинскому районі Житомирської області.
Вже в кінці вересня на території м. Борисполь Київської області був затриманий 39-річний, раніше судимий, кримінальний авторитет «Петля», який розшукувався з 2008 року за здійснення в місті Києві злочину, передбаченого статтею 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Було встановлено місцезнаходження і 29-річного громадянина Республіки Білорусь, розшукуваного Молодечненським райвідділом Мінського району за шахрайство.
Як повідомив начальник УБОП УМВС Едуард Федосов, у даний час вирішується питання про передачу (екстрадиції) затриманих відповідним правоохоронним органам.
«Новини Житомира»