МОЛОДІ ГРОСМЕЙСТЕРИ

У особистій першості Житомирщини з шахів спортивну честь нашого міста представляли юні шахісти та шахістки, котрі досягають шахових премудростей, займаючись у ДЮСШ.
Перспективна Оксана Ткачук, котра народилася у 1997 році, змагалася у старшій віковій групі, де, крім неї, грало ще 12 шахісток, котрі були старші на 2-3 роки. Не дивлячись на це, вихованка тренера та батька Олександра Ткачука посіла третє місце, маючи у своєму активі 4,5 очок з 6-ти можливих (4 перемоги, одна нічия та одна поразка).
Паралельно проводилася першість серед шахісток 1997-1998 р.н. Ось тут нашій землячці рівних не було. Вона — чемпіонка і кандидат до складу обласної збірної.
У юних шахістів на обласному рівні дебютував Богдан Дрозда у віковій групі 1999-2000 р.н. Вихованець тренера Миколи Малиновського, як для першого старту, зіграв вдало, посівши п’яте місце серед 20-ти учасників, маючи три перемоги та три поразки у зіграних шести партіях. Тренер зостався задоволений не тільки результатом, але й змістом шахової боротьби свого вихованця, відзначивши аналітичний аналіз гри юного шахіста, і передбачаючи майбутні перемоги на більш високому рівні.
Усі витрати на участь в обласних стартах вже традиційно були за рахунок коштів батьків юних спортсменів та спортсменок.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ