О.ГАРБОВСЬКИЙ: «Я ЗАВЖДИ БУВ І БУДУ «ВІДКРИТИМ» ДЕПУТАТОМ»

О.ГАРБОВСЬКИЙ: «Я ЗАВЖДИ БУВ І БУДУ «ВІДКРИТИМ» ДЕПУТАТОМ»

Олександр Сергійович Гарбовський народився в 1979 році в місті Новограді-Волинському. Вищу освіту здобув у Харківській Національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. Працював у правоохоронних органах, начальником відділу страхової компанії. З 2008 року — засновник та генеральний директор ТОВ «Будівельна компанія «Євро-Фасад». З 2006 року і нині очолює молодіжний рух міста. З 2009 року — голова молодіжної ради міста. З 2010 року очолює Обласний осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Народний Альянс Молоді». Депутат Новоград-Волинської міської ради V скликання. Студент заочного факультету Національної академії державного управління при Президентові України. В 2008 році закінчив інститут політичної освіти від Європарламенту. Одружений, має сина.
Кандидат у депутати Новоград-Волинської міської ради по виборчому округу №14. Вулиці: 8-го Березня, Ворошилова, Горького, Декабристів, Західна, Крупської, Переяславська, Поліська, Чапаєва, Чехова. Провулки: 2-й 8 Березня, 2-й Воровського, 2-й Горького, 2-й Чапаєва, 2-й Чехова, 3-й Воровського, 3-й Горького, 3-й Чапаєва, 3-й Чехова, 8 Березня, Воровського, Горького, Переяславський, Піонерський, Поліський, Чапаєва, Чехова.

Олександр Гарбовський — наймолодший депутат Новоград-Волинської міської ради. Проте у свої 30 років встиг вже зробити багато гарних справ, досягнути неабияких вершин та зарекомендувати себе як активний та дієвий депутат, громадський діяч, організатор та лідер молодіжного руху. Нині Олександр балотується кандидатом у депутати до міської ради по мажоритарному виборчому округу №14. І наша наступна розмова з Олександром Гарбовським про те, що зроблено в якості депутата і які завдання ставить перед собою на найближче майбутнє:
— Олександре, ви досить часто виступали на різних засіданнях та сесіях щодо недосконалості організації роботи житлово-комунальної галузі нашого міста. Що найбільше вас турбує в цьому плані?
— Особливо мене турбують підходи в галузі житлово-комунального господарства щодо вирішення багатьох наболілих питань, як то ремонт доріг, освітлення вулиць, постійної збитковості та вирішення питання кадрової політики. Зрозуміло, що в бюджеті немає коштів, не вистачає механізмів, але що робиться для того, щоб вони з’являлися? Це і снігоприбиральні машини і грейдери. Вже чотири роки про це говориться, однак досі нічого не придбано.
Створили ОСББ — дуже цікава і перспективна ідея. Я був присутній на правліннях різних ОСББ, кожне з них має свою специфіку — центр міста чи околиця, велике місто чи ні, а у всіх одні й ті ж проблеми: створити — створили, і покинули напризволяще. Якщо керівник ОСББ має ділові задатки та ентузіазм, то ще якось виживають. Інші — в дуже складному становищі. Так цими днями побував і спілкувався з жителями двоповерхівок свого мікрорайону, де також проблем більш, ніж достатньо, а керівник ОСББ, не бажаючи їх вирішувати, лише заявив : «Виходьте з ОСББ, бо ви нам не вигідні». Чесно кажучи, такий підхід до питання обурює, і я буду над вирішенням цих проблем наполегливо працювати.
На мій погляд, дуже послаблений сам розвиток комунальних підприємств — це і «Міськкомунсервіс», про який я неодноразово говорив і на сесіях міської ради, зокрема, про його неефективну роботу та кадровий підхід. У такому ж стані та з такими ж проблемами — інші комунальні підприємства.
— Яким чином?
— Як на мене, — залучати до роботи більше молоді. Щоб не бути голослівним, наведу приклад: Олександр Мельничук, молодий спеціаліст, очоливши комунальне підприємство, земельно-кадастрове бюро, що мало 30 тисяч гривень збитковості і було збитковим роками, вивів КП на такий рівень, що всього лише за кілька місяців воно стало прибутковим.
— Отже — дорогу молодим, як про це часто говорять?
— Всі говорять про підтримку молоді, але хотілося б, щоб ця підтримка була не лише на словах, а й на ділі. Адже маємо і потенціал, і резерв — все для цього є. Лише давайте роботу, задіюйте. Серед молодих людей, які нині мають найактивнішу громадську позицію, я хотів би назвати Павла Обезюка, знову ж — Олександра Мельничука, Аллу Виговську, Ігоря Левицького, Сергія Чорноуса.
Потрібно сприяти розвитку малого та середнього бізнесу, не чекаючи, поки держава щось нове запропонує. Адже ми можемо на місцях надавати підприємцям пріоритетні виділення комунальної власності під бізнес, земельних ділянок, інші заохочення.
— Олександре, які завдання ставите перед собою, балотуючись до міської ради?
— Буду, насамперед, відстоювати та захищати інтереси своїх виборців. Балотуючись по округу №14, ставлю собі першочерговими завдання: вирішення питань благоустрою свого округу, поліпшення життя жителів мікрорайону. Зокрема, потрібно провести грейдерування доріг з м’яким покриттям у літній період та прибирання снігу — в зимовий. Заасфальтувати вулицю 8-го Березня за рахунок бюджету на 2011-2012 роки. Необхідно поліпшити вуличне освітлення на території мікрорайону, провести капітальний ремонт ливневої каналізації по вулицях Чехова, Горького та Декабристів. Візьму під свій постійний контроль утримання в належному стані кладовища по вулиці Чехова, адже благоустрій та наведення елементарної чистоти та порядку на кладовищі все ще залишаються проблемними..
Надаватиму своїм виборцям безоплатну юридичну допомогу при вирішенні соціально-побутових проблем. Підніматиму питання, по мірі своїх можливостей, щодо надання допомоги малозабезпеченим родинам, людям похилого віку. Я добре розумію, що всіх питань відразу не вирішити, але ніколи не стоятиму осторонь і завжди займатиму активну громадську позицію. Я сам проживаю в цьому мікрорайоні, до мене часто зверталися і звертаються його жителі з різними питаннями і проханнями — я ще жодному не відмовив у допомозі. Адже розумію, що прості люди, мої виборці, як ніхто інший потребують захисту та піклування, уваги з боку влади. Я завжди був і буду «відкритим» депутатом і переконаний, що всі разом ми зможемо вирішити багато питань.
— Успіхів вам!
Розмовляла Лариса ГЕМБАРСЬКА